Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 607 kJ / 3 252 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,75 g |
Tuky | 198,25 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 8,01 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 303,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, vyválíme válečky a upleteme z nich cop.
Krok 3: Dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme nakynout.
Krok 4: Po vykynutí pomašlujeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě prvních 5 minut při 200°C, pak 30 - 35 minut při 170°C. Zajímavý tvarově, nádherně voňavý a měkounký.
Zveřejněno 15. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb pro dobrou náladu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1xr
Moje poznámka
Chléb pro dobrou náladu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1xr
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 6 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 8 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 22 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 2 minutami
Tvarohová bublanina
tamarit před 25 minutami
Salát Coleslaw
LA.63 před 44 minutami
Okurková marmeláda se zázvorem
Slavista62 před 1 hodinou
Meruňkový koláč s drobenkou
MagdalenaPistkova1292012 před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
cherst před 3 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 4 hodinami
Žampionový guláš s cuketou
Slavista62 před 6 hodinami
Pečený tvaroh s rybízem nebo jiným ovocem
Velkymlsoun před 7 hodinami
Kuřecí špízy
Renata1988 před 13 hodinami
Tématické fráze:
z čeho se skládá droždí,
z čeho se skládá kvásek,
z čeho se skládá chleba,
pro náladu.cz,
recepty na domácí chleba s anglickou slaninou,
z čeho se skládá kvásek na chleba,
z čeho je droždí,
chleba s droždím,
domacipekarny.doma.cz,
kde koupit kvásek,
z ceho se sklada kvasek na chleb,
pecivove smesi pro domaci pekarny,
z ceho se sklada chleb,
chléb s droždím,
domácí pekárna recepty na chleba s anglickou slaninou,
z ceho se skladaji kvasnice,
s čeho se skládá droždí,
kváskový chleba s droždím,
domácí droždí,
domácí chleba bez droždí
Suroviny:
voda,
kvásek,
sůl,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr,
olej,
slanina anglická
Komentáře (35)
Všeobecně pro pečení v pečce platí, že na 500 g mouky se dává 10, max.14 g droždí.
Miri, škvarečky z anglické dávám i s tukem - proto tam jiný není.
Čistě kváskový chleba (bez droždí) je náročný na čas, proto se přidává i droždí. To nám vykyne chlebík, kvásek mu jen pomůže, ale ten se zase hodně podepíše na lepší chuti a trvanlivosti chleba. Takže droždí i kvásek.....
Vím, že Iva dává kvásek i droždí. V pekárně dává na sypké suroviny do jednoho rohu droždí a do protilehlého kvásek. Kvásek jsem si vyrobila doma, podle jejího receptu a je vynikající
Já myslím, že finneta má pravdu. Většinou se do všech kváskových chlebů ještě přidává droždí na oživení toho kvásku