Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 607 kJ / 3 252 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,75 g |
| Tuky | 198,25 g |
| Vláknina | 14,00 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 8,01 g |
| Sůl | 20,00 g |
| Sacharidy | 303,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, vyválíme válečky a upleteme z nich cop.
Krok 3: Dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme nakynout.
Krok 4: Po vykynutí pomašlujeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě prvních 5 minut při 200°C, pak 30 - 35 minut při 170°C. Zajímavý tvarově, nádherně voňavý a měkounký.
Zveřejněno 15. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb pro dobrou náladu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1xr
Moje poznámka
Chléb pro dobrou náladu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1xr
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 3 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 8 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 10 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno před 19 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 4 minutami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 22 minutami
Výborné lasagne
Ketynna před 1 hodinou
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 2 hodinami
Květáková polévka
tomstny před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 2 hodinami
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 2 hodinami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 3 hodinami
Nejlepší langoše
LUCAH před 5 hodinami
Tématické fráze:
z čeho se skládá droždí,
z čeho se skládá kvásek,
z čeho se skládá chleba,
pro náladu.cz,
recepty na domácí chleba s anglickou slaninou,
z čeho se skládá kvásek na chleba,
z čeho je droždí,
chleba s droždím,
domacipekarny.doma.cz,
kde koupit kvásek,
z ceho se sklada kvasek na chleb,
pecivove smesi pro domaci pekarny,
z ceho se sklada chleb,
chléb s droždím,
domácí pekárna recepty na chleba s anglickou slaninou,
z ceho se skladaji kvasnice,
s čeho se skládá droždí,
kváskový chleba s droždím,
domácí droždí,
domácí chleba bez droždí
Suroviny:
voda,
kvásek,
sůl,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr,
olej,
slanina anglická
Komentáře (35)
Všeobecně pro pečení v pečce platí, že na 500 g mouky se dává 10, max.14 g droždí.
Miri, škvarečky z anglické dávám i s tukem - proto tam jiný není.
Čistě kváskový chleba (bez droždí) je náročný na čas, proto se přidává i droždí. To nám vykyne chlebík, kvásek mu jen pomůže, ale ten se zase hodně podepíše na lepší chuti a trvanlivosti chleba. Takže droždí i kvásek.....