Chléb pro dobrou náladu

Suroviny

200 ml vody
100 g hustého kvásku (kdo nemá, může dát 230 ml vody a 230 ml a hladké mouky)
1,5 lžičky soli
400 g hladké mouky
25 g čerstvého droždí
2 lžičky cukru
Masová směs:
2 lžíce oleje
200 g krájené libové anglické slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, vyválíme válečky a upleteme z nich cop.

  3. Dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme nakynout.

  4. Po vykynutí pomašlujeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě prvních 5 minut při 200°C, pak 30 - 35 minut při 170°C. Zajímavý tvarově, nádherně voňavý a měkounký.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Komentáře k receptu Chléb pro dobrou náladu

  • Hajnej Hajnej

    Já bych to neměla jíst,ale vypadá úžasně a určitě vyzkouším..banda to zblajzne..:-D:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Katko, mluvím o žitném kvásku. Ten si vypěstuješ doma nebo koupíš v některé pekárně. Pokud něčemu nerozumíš, nemusíš to hned jako blbost odsoudit:-//

    Odpovědět

  • KATKA KATKA(neregistrovaný)

    Teda tomu receptu vůbec nerozumím. Kdo nemá kvásek at dá víc vody a hladké mouky? To je blbost. A kde se vezme ten kvásek?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Ano, to JE kvásek, klasický. Těch 100 g, které do receptu také patří, je žitný kvásek, z receptu http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/;-)

    Odpovědět

  • začátečnice začátečnice(neregistrovaný)

    včil jste mě odborníce zmátly :-)) a teď nevím co a z čeho se skládá kvásek myslela jsem že z droždí ale ... :-p

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Ihned k nakousnutí:-K:-p 19.bodík letí:yes:

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Nádhera - ukládám a bodík letí k Tobě, Cathleen :yes: +18

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-K:-KVšechno už bylo řečené. Dodávám - krása. :yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Do chlebíků pečených v troubě dávám víc droždí (cítit v těstě není), ale kdybys to chtěla bez motání péct v pečce, bylo by lepší dát droždí méně.
    Všeobecně pro pečení v pečce platí, že na 500 g mouky se dává 10, max.14 g droždí.;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Laďka, ja mám knihu od Marjie Lambertovej - Chlieb z domácej pekárne. Je to preklad. Je veľmi dobrá.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    A nie je potom 25 g droždia veľa ? Neprekysne to ? Ja na jeden chlebík dávam asi 15 g droždia. :-))

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    :-8Děkuju za milá slůvka a pochvaly:-)
    Miri, škvarečky z anglické dávám i s tukem - proto tam jiný není.
    Čistě kváskový chleba (bez droždí) je náročný na čas, proto se přidává i droždí. To nám vykyne chlebík, kvásek mu jen pomůže, ale ten se zase hodně podepíše na lepší chuti a trvanlivosti chleba. Takže droždí i kvásek.....

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Tak po takovem chlebiku by se mi nalada urcite zvedla.:yes:15:yes:

    Odpovědět

  • finneta finneta

    ¨peču domácí chléb často (ale ošatkový) a používám vždycky oboje. kvásku třeba 4 lžíce a 1/2 kostky droždí. podle mě by to pouze po kvásku moc nevykynulo

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Já jen co jsem koukala na recepty tady třeba http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=6961, tak většinou tak používají oboje. Ještě jsem se ke kvásku neodhodlala :-8

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: z čeho se skládá droždí z čeho se skládá kvásek z čeho se skládá chleba pro náladu.cz recepty na domácí chleba s anglickou slaninou z čeho se skládá kvásek na chleba z čeho je droždí chleba s droždím domacipekarny.doma.cz kde koupit kvásek z ceho se sklada kvasek na chleb pecivove smesi pro domaci pekarny z ceho se sklada chleb chléb s droždím domácí pekárna recepty na chleba s anglickou slaninou z ceho se skladaji kvasnice s čeho se skládá droždí kváskový chleba s droždím domácí droždí domácí chleba bez droždí