Ozdoby z ředkviček a pórku
Na žádné oslavě nesmí chybět bohaté obložené mísy s různými pochutinami. Pokud je chcete ozvláštnit a udělat hezčí na pohled, připravte jedlé ozdoby z pórku a ředkviček. S trochou zručnosti jistě uspějete.
Postup přípravy
	Krok 1: Ředkvičky vyřezáváme ostrým nožem. Šikmými zářezy proti sobě vyřezáváme jednotlivé lístečky asi 1 cm od spodního okraje.
	Krok 2: Druhé lístečky stejným způsobem vyřežeme mezi prvními lístečky, ale níže.
	Krok 3: Jemně lístečky odchlípneme a ředkvičky vložíme do studené vody, kde se víc rozvinou.
	Krok 4: Pórek odkrojíme asi 3-4 cm od spodního zarovnaného okraje a nožíkem opatrně vykrajujeme pravidelné lístky až ke spodnímu pevnému okraji. Dáme pozor, ať nepřeřízneme druhou vrstvu obalu.
	Krok 5: Ve druhé a další řadě lístků začneme vykrajovat vrchol přesně uprostřed mezi jednotlivými vrcholy předchozí, už vykrojené řady.
	Krok 6: Poté opatrně seřízneme vnitřek a květinku ponoříme do studené vody, kde se rozvine a snadno se dotvaruje.
Zveřejněno 18. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Ozdoby z ředkviček a pórku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/81Zl
Moje poznámka
					
				
Ozdoby z ředkviček a pórku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/81Zl
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 8 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 10 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 11 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 12 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 13 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 14 hodinami
						Tématické fráze:
						
							ozdoby ze zeleniny, 
						
						
							ozdoby ze zeleniny postup, 
						
						
							kytka z porku, 
						
						
							vykrajování ze zeleniny postup, 
						
						
							květina z pórku, 
						
						
							vykrajování ovoce a zeleniny postup, 
						
						
							kytička z pórku, 
						
						
							zeleninove ozdoby, 
						
						
							ozdoby z ovoce a zeleniny, 
						
						
							jak udělat ozdoby ze zeleniny, 
						
						
							zdobení ředkviček, 
						
						
							ozdoby z ovoce, 
						
						
							vykrajování ředkviček, 
						
						
							ozdoby na studené mísy, 
						
						
							ozdoby se zeleniny, 
						
						
							kytka z redkvicky, 
						
						
							ozdoby ze zeleniny postupy, 
						
						
							jak vykrajovat zeleninu, 
						
						
							jak udělat carving z ovoce, 
						
						
							jak udělat carving z ovoce
						
					
	
			
Komentáře (53)
Jinak i obložené mísy zdobím ve stylu Jamieho Olivera... Házet nasekané bylinky a cibulku dost zvysoka, aby se "umělecky" rozprskly...
Ovšem nedávno jsem si nedovedla ani představit, že upeču svoje vlastní housky a i to se povedlo... Takže i ohledně pěkného zdobení nebudu "nikdy říkat nikdy"
No a ty máš samozřejmě bodíček i ode mě...