Postup přípravy
Krok 1: Listové těsto - 500 g, rozdělíme na 3 části, každou z nich trochu podsypeme hladkou moukou a vyválíme na plát o síle cca 4 mm.
Krok 2: Vykrájíme kolečka, doprostřed dáme náplň a pomocí formičky stiskneme do tvaru pirohu.
Krok 3: Náplň: vychladlé uvařené brambory a uzeninu, v tomto případě nějakou obyčejnou, nastrouháme na hrubší nudličky, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a prolisovaný česnek, vše promícháme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posolíme a posypeme sezamem smíchaným s drceným kmínem.
Krok 4: Pečeme v dobře vyhřáté troubě, na plechu vypláchnutém studenou vodou.
Zveřejněno 24. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pirožky od Božky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOoE
Moje poznámka
Pirožky od Božky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOoE
Nejnovější recepty
Vafle bez cukru
Přidáno před 7 hodinami
Kostky zadního hovězího pečené s česnekem v troubě
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s cuketou bez mouky
Přidáno před 14 hodinami
Vydatná čočková polévka jako hlavní chod
Přidáno před 14 hodinami
Slaný koláč se žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Sýrovo-celerová kapsa
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Honzovy buchty jako peříčko
Evculina84 před 3 hodinami
Bábovka z televize
Petik05 před 4 hodinami
Bavorské klobásy v listovém těstíčku
Kattyy před 5 hodinami
Rybičková pomazánka ze sardinek
Kajkajak před 6 hodinami
Kapustová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Pečená dýně hokkaido s bramborami na bylinkách
jayjayka před 6 hodinami
Domácí Moravanka od babičky
Nanina před 7 hodinami
Míša řezy
miska.jitka před 8 hodinami
Hraběnčiny řezy
MajdaTrajda před 8 hodinami
Vynikající mrkvové řezy
elinkakov@seznam.cz před 8 hodinami
Tématické fráze:
pirožek,
pyrožky,
pečené pirohy,
slané pirohy,
pirožky z listového těsta,
pirohy z listového těsta,
pirošky,
slané pirožky,
pyrošky,
birožky,
pirožek recept,
pečené pirôžky,
velikonoční pirožky,
varene pirohy,
smažené pirožky,
pirohy recept,
pirošky recept,
vařené pirožky,
pirožky s povidly,
pirohy pečené
Suroviny:
těsto listové,
vejce,
semínka sezamová,
kmín celý,
sůl,
mouka hladká,
brambory,
uzenina,
česnek
Komentáře (18)
Taky si myslím, že to byly spíš tyto: http://www.toprecepty.cz/recept/7136-slovenske-pir...
Taky je mám rád a občas spáchám ... a dávám si na ně povidla ... mňam
Já bych dal spíš Pirohy pro Bohy, abychom i my svatí mohli tuto dobrotu jíst
Ale nic, už radši mlčím, melu nesmysly