Vymazlený jablečný štrúdl / závin podle paní Gáborové
Křehké těsto plněné voňavou směsí šťavnatých jablek, skořice a rozinek se stane ozdobou každého stolu. Ať už si ho dáte jako sladkou tečku po obědě, ke svačině, nebo odpolední kávě. Domácí štrúdl je jedním z nejoblíbenějších moučníků.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 011 kJ / 3 349 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,83 g |
Tuky | 169,18 g |
Vláknina | 37,20 g |
Cholesterol | 265 mg |
Sodík | 679 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 390,67 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vymazlený jablečný štrúdl / závin podle paní Gáborové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZoKv
Moje poznámka
Vymazlený jablečný štrúdl / závin podle paní Gáborové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZoKv
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 7 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 10 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 14 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Verosa před 3 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 4 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 6 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 6 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 7 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 7 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 8 hodinami
Tématické fráze:
štrůdl, závin rozdíl,
štrůdly a záviny,
nejlepší jablečný závin z listového těsta,
nejlepší jablečný závin,
jindřichohradecké listy,
štrůdl nejlepší recepty,
strakonické štrúdle,
strakonický štrudl,
nejlepší jablečný štrůdl,
strakonický závin,
štrúdl podle polreicha,
závin podle polreicha,
jak péci štrůdl,
recept na nejlepší štrůdl,
jablečný štrůdl,
německý štrúdl,
nejlepší štrudl na světě,
štrúdl wikipedie,
pravý štrůdl,
testo na strudle
Suroviny:
těsto listové,
strouhanka,
máslo,
rozinky,
jablko,
cukr krupice,
skořice,
žloutek,
mléko,
rum
Komentáře (38)
Omlouvám se, chtěl jsem pomoci...
Měl jsem za to, že když píšete o pečení LISTOVÉHO "Já péci štrůdl na 200°C, mám z toho uhel." tak jsem si říkal, že máte blbou troubu.
No, tak samotnou troubou to tedy není...
Omlouvám se
*****
K receptu:
Ta na MÁSLE opražená strouhanka je v závinu znát
Ale máčet, natož vařit, rozinky do závinu s JABLKY!!! není nutné
Rum sice nedávám,rozinky jen namáčím ve šťávě a strouhanku osmaženou na másle také napoužívám,ale proč to nezkusit
...a ani nevíme, že ten echtštrúdl je z Cařihradu
http://cs.wikipedia.org/wiki/Jable%C4%8Dn%C3%BD_z%...
Jinak určitě je lepší těsto tažené, listovým si to ulehčujeme, to je fakt. Nevidím na tom ale nic špatného.
Jinak Jaroušek to řekl přesně, ale aspoň jsme se dozvěděli, jak to mají s názvem děvčata na Slovensku
Inak súhlasím s hostou, čo je na tom vymazleného, neviem...