Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 443 kJ / 2 018 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,00 g |
Tuky | 32,00 g |
Vláknina | 35,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 375,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Recept na mražené kroupy jsem jednou našla na netu a trošku si ho upravila. Kroupy několikrát vypereme. Mohou se i namočit, pak je kratší doba vaření. Někdo vodu z namáčení slévá a zalévá novou – zbavíme se tak částečně nadýmavých složek, ale také části živin.
Krok 2: Kroupy dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme olej a sůl a necháme vařit asi hodinu (pokud je budeme ještě zapékat) nebo třeba hodinu a půl (pokud chceme dělat např. kaši).
Krok 3: Stačí ochutnat a poznáme, zda jsou dostatečně měkké. Není potřeba je míchat.
Krok 4: Nechají se také uvařit v tlakovém hrnci, od počátku varu asi 20 minut.
Krok 5: Pokud na uvařených kroupách zůstala ještě voda, slijeme ji a můžeme použít třeba do polévky.
Krok 6: Kroupy necháme vychladnout a naporcujeme je do mikroténových sáčků. Já dávám po 250 g do sáčku.
Krok 7: Mražené kroupy upotřebíme nejlépe do zeleninové polévky, bramboračky, jitrnicové polévky, ale i jinde. Díky přidanému oleji se neslepí a ve vroucí vodě opět rozdělí.
Krok 8: Kroupy se nechají přidat ke každému jídlu, ať slanému, či sladkému.
Krok 9: Promíchat s přílohou (např. s bramborami, bramborovou kaší, rýží, těstovinami, dušenou nebo restovanou zeleninou, cibulkou a houbami nebo jako další příloha. H
Krok 10: odí se naprosto ke všemu, i k masu s omáčkou.
Krok 11: Pro upotřebení naslano je možné přidat k vaření třeba bujón, cibuli nebo je uvařit v masovém vývaru.
Krok 12: Když je necháme rozmrazit, použijeme je například do jogurtu, nebo je ohřejeme, posypeme strouhaným tvarohem, cukrem, případně přidáme trošku másla.
Krok 13: Můžeme je zapéct se švestkami, jako se dělá rýžový nákyp. Určitě ten, komu kroupy chutnají, přijde na různé způsoby využití.
Zveřejněno 10. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mražené kroupy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VkD5
Moje poznámka
Mražené kroupy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VkD5
Nejnovější recepty
Párečky v těstíčku
Přidáno před 45 minutami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 4 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 6 hodinami
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 48 minutami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 1 hodinou
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 3 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 3 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 3 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 4 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 5 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 6 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 6 hodinami
Mleté na způsob hašé
Neposlusna před 6 hodinami
Tématické fráze:
kroupy,
jak uvarit kroupy,
kroupy recept,
jak se vaří kroupy,
vařené kroupy,
varení krup,
kroupy recepty,
recepty z krup,
doba vaření krup,
jak dlouho vařit kroupy,
jak dlouho se vaří kroupy,
jak vařit kroupy,
kroupy doba vaření,
vaření krup recept,
jsou kroupy nadýmavé,
recept na vařené kroupy,
kroupy vařené,
co jsou kroupy,
kroupy vaření,
vaření krup v parnim hrnci
Suroviny:
kroupy ječné,
olej,
voda,
sůl
Komentáře (4)