Pěna ze šunkové čajovky, smetanových sýrů a lučiny

Suroviny

125 g šunkové čajovky
200 g lučiny (doporučuji doma vyrobenou podle odkazu v poznámce)
4 smetanové sýry
špetka uzené papriky
pažitka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny vyšleháme, přidáme nasekanou pažitku, podle chuti osolíme (není ale potřeba) a podáváme na pečivu.

Komentáře k receptu Pěna ze šunkové čajovky, smetanových sýrů a lučiny

  • Ivace64 Ivace64 (autorka receptu)

    casino: díky:-K:-D:-*:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    hosta: Děkuji:-)

    Všem, každému zvlášť a Ivace64: obzvlášť, se omlouvám :-K

    Odpovědět

  • hosta hosta

    casino: o úpravě receptu jsem psala 11. 2. 2017 21:35:29;-)
    https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=d... - hodně věcí je v Topreceptech "domácích":-D

    Odpovědět

  • casino casino

    Technická poznámka
    Z větší poloviny jde většinou o zajímavé komentáře :yes: :-p
    Abychom zde komentující ale nebyli z poloviny považováni za tydýty, z druhé poloviny za spadlé z višně a ten zbytek za spadlé z jahody na znak:-D tak podotýkám, že autorka, bez toho aby to kde zmínila, upravila text surovin i poznámky tak, že diskuze se z větší poloviny jeví sice jako poučná, leč bezpředmětná...:-)
    No a co se názvu onoho uzenářského produktu použitého v názvu receptu týká, u nás se mu říkalo MACEŠKA a až dnes jsem se na netu dozvěděl proč zrovna maceška;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    zizala: To jsem ráda, že si rozumíme! :-)

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

    hosta, Dajda: :-) :yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    zizala: hosta: tejaja: cumacekvendelin: Takhle jsem svůj komentář nemyslela, nešlo mi o pojem, ale o podstatu výrobku. Jaký má význam vyrábět lučinu doma, pokud ji vyrábím z průmyslově zpracovaného mléka? V domácích těstovinách nebo chlebu nebudou látky jako barvina nebo éčka, ty snad v mouce nejsou, ale v lučině to, co je v průmyslově zpracovaném mléku nebo jogurtu, bude. A cena? Nedávno jsem tu viděla recept na domácí máslo ze šlehačky. Při tom, co šlehačka stojí, nevyjde jistě levné. Před mnoha lety se vyráběla šlehačka z másla nebo 100% tuku, protože nebyla k dostání, ale vyrábět teď máslo ze šlehačky, to nechápu. Když zapomenu koupit máslo, tak většinou nebudu mít doma ani šlehačky. Takže jako náhražka se to taky moc nehodí. Ale třeba mi to někdo vysvětlí.;-)

    Odpovědět

  • cumacekvendelin cumacekvendelin

    tejaja: Já to vidím jako lučinu doma zhotovenou. Viz odkaz. Tam je to v klidu a tam patří recept k nejlepším. :-*Asi bych to už tady dál nerozebíral. ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    Priznám sa, že nemám príliš rada to slovíčko "domáci". Myslím, že je to na ľuďoch, ktorí varia, aby použili surovinu takú, akú oni majú k dispozícii. či z obchodu alebo doma urobenú, pokiaľ sa to dá. Nepokladám za dôležité to zvýrazňovať, každý nech použije to, čo uzná za vhodné. ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    zizala: :-D je to hra se slovíčky - když se změní na "doma vyrobená" bude se to týkat jen výsledného produktu:-), tj. lučiny, bez vazby na suroviny. K tomu, co píšeš, by ten až tak absurdní přístup mohl vést:-);-) Suroviny po dohodě s autorkou trošku pozměněny, aby vás k takovým závěrům nesměřovaly:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

    Dajda: ;-) Takže na domácí těstoviny si musím vypěstovat obilí a dát semlít na mouku, aby byly domácí? To asi ne :-8

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64 (autorka receptu)

    Dajda: souhlas a díky za názor:-K

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64 (autorka receptu)

    Jana Remkova: aha,škoda, mne se zdá poslední dobou cenově nejdostupnější a mají zajímavé výrobky:-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    casino: Už mě to napadlo několikrát. Aby byla lučina nebo máslo opravdu domácí, musely by se vyrábět z domácích surovin, to znamená z jogurtu nebo smetany, vyrobených z doma nadojenéhomléka. Pokud koupím suroviny v obchodě, má i na "domácí" lučině podíl průmyslová výroba.

    To nic nemění na tom, že mám kombinaci čajovky nebo métského salámu našlehaného s čerstvým sýrem (lučinou, žervé, může být i pomazánkové máslo) velmi ráda . Nedávám pažitku, ale špetku papriky, i když nikoliv uzené. :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ivace64: dyž my nemáme NORMU :-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: domácí lučina z jogurtu a šlehačky recepty z tv výroba šunkové pěny pomazanka z čajovky čajovka recept pomazánka z macešky domácí čajovka šunková pěna recept ze sunkove peny pěna z lučiny čajovky sunkove pena šunková pěna bez pečiva vyrobit sunkovou penu pomazánka ze šunkové pěny domácí čajovka recepty uzená maceška pomazánka maceška recept čajovka šunková pěna výroba maceška pomazánka