ŚWięconka na studeno
Studená polévka, ve které se kombinuje jemná chuť kysaného podmáslí, uzených švestek, vařených vajec a kousku uzeniny. Nezastupitelnou roli sehrává také nastrouhaný křen, díky kterému získá polévka správný říz.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 171 kJ / 2 909 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,35 g |
Tuky | 193,40 g |
Vláknina | 9,50 g |
Cholesterol | 1,76 g |
Sodík | 4,85 g |
Sůl | 9,55 g |
Sacharidy | 130,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzeninu, švestky a oloupaná vejce pokrájíme na menší kousky.
Krok 2: Zalijeme podmáslím vymíchaným se strouhaným křenem a smetanou.
Krok 3: Dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 30. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
ŚWięconka na studeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5rZq
Moje poznámka
ŚWięconka na studeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5rZq
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 13 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 21 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječný perník
Diviska87 před 3 minutami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
B.Anna před 7 minutami
Cukeťák II
radbastim před 2 hodinami
Sněhový rybízový koláč
upavla před 10 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 11 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 14 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 14 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 15 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 16 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 17 hodinami
Tématické fráze:
polské sváteční uzené s vejci,
polska svěcena polévka recept,
gratulace když přestal kouřit,
svěcená z uzeného
Suroviny:
podmáslí,
smetana ke šlehání,
švestky,
křen strouhaný,
vejce,
uzenina,
sůl,
pepř
Komentáře (9)
1. 1 kg švestek
1 PL octa
2. Švestky rozkájíme a kažtou potřeme octem. Napichujem na dřevěné špejle a ukládáme do košíka. Udíme 3 dny.
3. Vkládáme do sklenic, zavaříme. Přechováváme na chladném místě. Uzené švestky nejlépe svědčí bigosu a různým omáčkám.
Vícero vobrázků už autor nedodal
http://chefpaul.net/sliwkiW0.html
http://www.muj-liquid.cz/inawera-uzena-svestka/ a zbytek jsou příchutě pro kuřáky el. cigaret.