Suroviny
Porce: 4 sklenice
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 083 kJ / 2 649 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,76 g |
Tuky | 9,06 g |
Vláknina | 97,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 327 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 556,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata rozkrájíme na čtvrtky, cibuli nakrájíme, můžeme nahrubo, stejně budeme mixovat, česnek oloupeme a také stačí nakrájet a vše průběžně házíme do hrnce a mírném ohni přivádíme k varu.
Krok 2: Postupně přidáme všechny suroviny, jen cukr až naposled, kdy už je dostatek tekutiny, karamel nechceme. Samozřejmě jsme bylinky nasekali. Když se vše asi po půl hodině provaří, rozmixujeme ponoráčkem a pak nastane doba míchání a hlídání, abychom nepřipálili.
Krok 3: Říká se, že Italové správnou omáčku provařují 4 až 5 hodin. No, u nás se to dělá tak ty dvě hodinky. Ošidit to můžete na 1 a půl, přidat podle libosti.
Krok 4: Připravíme si sklenice, které vypláchneme horkou vodou, protože tam budeme lít horkou hmotu. Tahle omáčka odpaří tekutiny a zhoustne. Zavíčkujeme a doporučuji dát ještě na 10 minut na 80°C zasterilovat. Pak ji máte třeba na rok.
Zveřejněno 7. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Margaritta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/32ER
Moje poznámka
Margaritta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/32ER
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 21 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 8 minutami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 1 hodinou
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 2 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 6 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 7 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 22 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 23 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Tématické fráze:
piza margarita,
pizza margarita recept s italem v kuchyni,
špagety margarita,
pizza margarita,
margarita alkohol,
pizza margaritta,
recept pizza margarita,
koktail margarita,
margarita koktail,
koktejl margharita,
s italem v kuchyni pizza margarita,
alkohol margarita,
margarita recept,
margharita,
margharita recept,
coctail margarita,
margarita coctail,
s italem v kuchyni recepty piza,
nejlepsi piza margarita,
pizza margarita co obsahuje
Suroviny:
rajče,
česnek,
cibule,
bazalka čerstvá,
cukr krupice,
zázvor,
tymián čerstvý,
pepř bílý,
sůl,
koření oregáno
Komentáře (9)
U nás to asi taky dlouho nevydrží!!!
Tonda - u Papriky do zítřka na záskoku