Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 960 kJ / 6 444 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 203,40 g |
| Tuky | 235,40 g |
| Vláknina | 20,60 g |
| Cholesterol | 3,09 g |
| Sodík | 1,45 g |
| Sůl | 3,62 g |
| Sacharidy | 867,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tmavé těsto: Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který přidáme ke žloutkům střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem při 180°C asi 20 minut. Korpus necháme vychladnout a překrojíme ho na dva díly.
Krok 2: Světlá roláda: těsto připravíme stejně jako u tmavého těsta. Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem při 180°C asi 15 minut. Upečený plát stočíme do rolády a necháme ho vychladnout. Z vychladlé rolády stáhneme papír, naplníme jí jahodovou marmeládou opět stočíme a dáme odležet do lednice.
Krok 3: Tvarohovo-smetanová náplň: ze smetany ušleháme tuhou šlehačku. Tvaroh, moučkový cukr a vanilkový cukr ušleháme ručním šlehačem a po částech do něj vmícháme šlehačku.
Krok 4: Cukrová poleva: v míse ušleháme cukr s cit.šťávou a vodou na hladkou a lesklou hmotu. Část odebereme a obarvíme ji potravinářským barvivem dorůžova.
Krok 5: Roládu pokrájíme na plátky. Jeden tmavý plát potřeme jahodovým džemem a polovinou krému. Na krém položíme naležato plátky rolády. Přetřeme druhou polovinou krému a překryjeme druhým tmavým plátem, který jsme také potřeli jahodou marmeládou.
Krok 6: Celý moučník zatížíme a dáme na 2 hodiny ztuhnout do lednice. Nakonec to celé potřeme bílou polevou a dozdobíme růžovou polevou.
Zveřejněno 7. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohové řezy s roládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zG7
Moje poznámka
Tvarohové řezy s roládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zG7
Nejnovější recepty
Jemné marokánky
Přidáno před 1 hodinou
Mandlové laskonky
Přidáno před 2 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 7 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 8 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bůčkový nářez
Stanas před 9 minutami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 1 hodinou
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 2 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 2 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 2 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 2 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 2 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 2 hodinami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 2 hodinami
Vánočka II
boomgo před 3 hodinami
Tématické fráze:
tvarohové řezy,
míša řezy tvarohové,
roláda recept,
pečeme řezy,
tvarohové řezy míša,
míša roláda,
tvarohová náplň do rolády,
tvarohová buchta s jahodami,
tvarohová buchta s jahodama,
tvarohové řezy s jahodami,
tvarohová buchta recept,
tvarohový řez,
roláda s tvarohovou náplní,
tvarohová buchta míša,
tvarohové míša řezy,
peceme roladu,
peceme rolady,
jablečno tvarohové řezy,
tvarohové řezy video,
hrníčkové řezy
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
tvaroh měkký,
cukr vanilkový,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
voda,
potravinářské barvivo červené,
jahodová marmeláda
Komentáře (24)
Ty kvôli svojim miláčkom upečieš zrejme všetko!