Větrníky pečené v košíčku
Pokud se vám dlouhodobě nedaří upéct tvarově hezké větrníky, díky tomuto receptu se naučíte fígl, jak docílit dokonale kulatých korpusů. V receptu se také dozvíte podrobný postup na skvělý krém, karamelovou šlehačku a polevu. Vaše větrníky budou dokonalé.
Suroviny pro 9 kusů
9 kusů plechových formiček na košíčky o průměru 10 cm
9kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 597 kJ / 4 684 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,19 g |
Tuky | 261,31 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 995 mg |
Sodík | 527 mg |
Sůl | 1,31 g |
Sacharidy | 537,72 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Větrníky pečené v košíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1nKZ
Moje poznámka
Větrníky pečené v košíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1nKZ
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 8 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 8 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 21 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy se zakyskou
Koffi před 46 minutami
Bábovka...
Marcela0123 před 49 minutami
Plovdivské maso
Barunka1 před 1 hodinou
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 2 hodinami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 2 hodinami
Africké kuře
Hypnos před 2 hodinami
Šťouchané brambory
Benetka před 2 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 3 hodinami
Pizza Valencia
Alena194 před 3 hodinami
Tématické fráze:
slané větrníky,
hanácký větrník,
pečené košíčky,
náplń do větrníků,
větrníky z karamelem,
pečené košíčky recept,
pečené věnečky,
větrníky recept,
slané náplně do větrníků,
pečené mističky z těsta,
slané větrníky recept,
větrníky,
formičky na větrníky,
vase vyzkousene recepty,
pečené košíčky cena,
karamel na větrníky,
větrníky-pečení,
šlehačkové krémy do větrníků,
karamelové plnění,
venecky pecené dopředu
Suroviny:
mouka hrubá,
kypřící prášek,
voda,
sůl,
máslo,
vejce,
cukr vanilkový,
mléko,
zlatý klas,
cukr vanilkový,
žloutek,
cukr krupice,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
voda,
sůl,
smetana rostlinná,
karamel
Komentáře (40)
Nakonec , jsem vybrala jeden usušený kousek z cukru ve špajzu a to jsem vařila s krémem. Neuviřetelné! Prodavačky na mne zírali, jako na blázna , že prý už rok neměli vanilku.
Já nedala kompletní recept schválně . S těstem je ta největší potíž,jak to udělat hezké i od neprofesionálního cukráře.
Hlavní je upéct ten korpus! Náplň si dá každý svoji a ta Vaše karamelová šlehačka je opravdu boží ,tak já časem ten recept na ni dopíšu do tohoto receptu.
Nemusíte na mě bručet ,kvůli dvěma odkazům!
Ta vychytávka s formičkami je OK
No, doufám ale, že tento váš rcp na TOP nenastolí nový trend: příště sem někdo šoupne např. ve slané vodě uvařené nudle a bude čekat co kdo přidá do komentářů, zda boloňskou omáčku, či mák s cukrem...
Zde máte tu onú šlehačku http://www.labuznik.cz/recept/karamelova-slehacka/
a pro sichr přidávám odkaz i na základní cukrářský krém, protože tento smíchaný se šlehačkou 1:1 též do větrníků patří http://www.labuznik.cz/recept/vanilkovy-cukrarsky-...
Prosím, nějak se s tím popasujte a napasujte to do svého rcp a já posléze požádám některou rozumnou moderátorku, aby tento zbytečný koment anihilovala
Poleva na větřáky?
Teď už se dá běžně koupit fondán
Pokud čirou náhodou nemáme doma kulér (kupovaný, jedno zda pivovarnický či likérnický, se nekazí - já ho mám už 20 roků) tak si ho vyrobíme; vezmu to od Adama přes karamel (ze kterého lze do větrníků připravit karamelovou šlehačku:
Krystal (písek) dáme na těžkou pánev pod kterou zatopíme. Nemícháme! Až se cukr po obvodu začne tavit, tak ubereme ohně a pořád nemícháme (předejdeme hrudkování). Když tavenina začne žloutnout tak jsme ve střehu a když začne hnědnout, tak pomalu začneme míchat, až se všechen cukr roztaví. Zavčas sundáme z ohně, aby se KARAMEL nespálil.
No a když pokračujeme dál v tavbě, tak hmota znědne a pak zhnědne ještě víc a pokud nenecháme dojít až ke karbonizaci, tak když taveninu (NECHAT TROCHU ZCHLADNOUT NEŽ PŘIDÁME VODU - vzpomeneme na Fukušimu) rozvaříme v troše vody, tak máme KULÉR
Uf
Tak sup, sup pekarinky! Upecte, naplnte tento polotovarek a dejte sem fotecku celeho vetrnicku, abych vedela, jestli se do toho mam vubec poustet.
Napad je to vyborny, davam bodika, ale chce to jeste trochu vysperkovat.
Také prosím ostatní dejte sem vzkazy na náplně do větrníků,pokud máte!
byl by v tom čert,kdyby nebyly lepší jako z obchodu /Což asi nebude problém/!Že ano ! Nejhorší je upéct to těsto a to je vyřešené! Tedy aspoň pro mne!