Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohovo - pudinkový pohár s jahodami a želé

Pohár s čerstvými jahodami a krémem z vanilkového pudinku a tvarohu, proložený sušenkami a dozdobený jahodovým želé, je prostě neodolatelný. Je ideální jako lehký dezert na letní oslavy nebo jako sladká tečka po dobrém jídle.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chlazení

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 856 kJ /
444 kcal
Bílkoviny24,11 g
Tuky6,89 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 34 mg
Sodík 174 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy68,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mléka, pudinku a cukru uvaříme běžným postupem hustější pudink (dáme méně mléka). Krok 2: Ihned těsně přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout. Krok 3: Po vychladnutí přendáme do mísy, přidáme tvaroh a prošleháme. Podle potřeby případně dosladíme moučkovým cukrem. Krok 4: Jahody odstopkujeme, omyjeme a necháme okapat. Krok 5: Do studené vody ochucené jahodovým sirupem (nebo do džusu) zamícháme želatinu a necháme ji zhruba 10–15 minut nabobtnat. Poté ji za stálého míchání, buď přímo na sporáku, nebo ve vodní lázni, pozvolna zahříváme, dokud se želatina nerozpustí. (Teplota by neměla překročit 50 °C a už vůbec nesmí projít varem – neztuhla by.) Želé necháme zchladnout a použijeme ho až ve chvíli, kdy začíná mírně houstnout. Krok 6: Na dno sklenic dáme trochu krému, na něj sušenku, opět krém, nakrájené jahody, další vrstvu krému a sušenku. Poslední vrstvou musí být krém, který důkladně uhladíme až k okraji. Poté dezert necháme vychladit v lednici. Krok 7: Po vychlazení napovrch rozložíme nakrájené jahody a zalijeme mírně houstnoucím želé. Dozdobíme mátou nebo meduňkou a můžeme servírovat.

TIP: Růžičky z jahod - rady a tipy na jedlé ozdoby

Zveřejněno 1. 5. 2015

Poznámka autorky Merylas

Jedná se o odlehčenou verzi, do těchto krémů se většinou přidává zakysaná smetana.

Kdo nechce dělat želé, tak vynechá a dozdobí na povrchu dle vlastní fantazie, třeba i kopečkem šlehačky.

Díky zakrytí pudinku potravinářskou folií nevznikne škraloup.

Všechny mé recepty najdete zde: http://www.merylas.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohovo - pudinkový pohár s jahodami a želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L2Qr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohovo - pudinkový pohár s jahodami a želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L2Qr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Efektní pohárek, určitě jako na dietku:-DMoc lákavé foto:-p+:yes:
přehlídla jsem v záplavě receptů;-)

ivulinka: Ivi, děkuji za pochvalu.:-K To víš, začíná sezóna jahod a občas dojdou vnoučata:-):-K

Maruško, tahle nádhera mi unikla v té záplavě nově receptů...,máš to nádherné a krásně nafocené, uvnitř pohárků určitě veliká dobrota:yes:

Všem moc děkuji:-K

I ja se pridavam s pochvalou, je nadherny:yes:.

Tak takovýto pohárek by mi dnes bodnul :-p:-p:yes: :-( udělala jsi mi chutě, jdu hledat aspoň kousek čokolády :-8:-))

Dnes jsme koupili jahody, hledám inspiraci...už nemusím, díky:-K:yes:

Tématické fráze:
puding s tvarohem, tvarohovo pudinkovy pohar, pudinkový pohár, pohár s tvarohem a pudinkem, živočišná želatina návod na přípravu, pudink s tvarohem, jahodový pohár s pudinkem, tvarohovopudinkovy pohár, jahodový pohár s tvarohem, pohar s pudinkem a tvarohem, jahodovo tvarohový pohár, pudinkový pohár s tvarohem, nepečený tvarohovo pudinkový pohár, pudinkový pohár s s tvarohem, tvarohové recepty, tvarohovo pudinkový krém do skleničky, tvarohovo pudingovy pohar, tvarohový pohár, jahodový pohár, jahodový pohár s s pudinkem

Suroviny:
jahody čerstvé, sušenky, meduňka, mléko, tvaroh měkký, cukr krupice, pudink vanilkový, voda, želatina, sirup jahodový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu