Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 311 kJ / 4 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,10 g |
Tuky | 133,04 g |
Vláknina | 26,35 g |
Cholesterol | 617 mg |
Sodík | 3,45 g |
Sůl | 8,56 g |
Sacharidy | 734,26 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborná bavorská buchta se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VAwo
Moje poznámka
Výborná bavorská buchta se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VAwo
Nejnovější recepty
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 5 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Grilované maso v černém pivu
Přidáno 12. 7. 2025 18:29:14
Ledvinky na špeku
Přidáno 12. 7. 2025 18:23:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Hanka004 před 22 minutami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
karinpekarkova před 55 minutami
Cuketový moučník s jablky
svidrnochovas@seznam.cz před 1 hodinou
Rebarborový koláč
kacaba10 před 1 hodinou
Kedlubnové zelí
jana100 před 2 hodinami
Pomazánka z míchaných vajíček s Hermelínem
mertice před 2 hodinami
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 4 hodinami
Karamel
Kristynanelly před 6 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 6 hodinami
Meruňkový koláč
Majkas před 6 hodinami
Tématické fráze:
cuketová buchta se skořicí,
výborná buchta,
buchta z cukety se skořicí,
buchta ze sušeného mléka,
kolik je 1/3 litru,
výborná buchta z domácí pekárny,
sypání na buchtu,
převod sušeného droždí na čerstvé,
buchta s pudinkem a skořici,
skořicová buchta,
výborná buchta z rebarbory,
přepočet droždí,
cuketová buchta s pudinkem,
prevod litru na kila,
domácí pekárna buchta,
cuketový koláč se skořicí,
prevod litry na kila,
výborná buchta z pekárny,
kolik je 1/3 z litru,
buchta se smetanou a skořicí
Suroviny:
mléko,
voda,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
máslo,
cukr,
droždí sušené,
cukr písek,
skořice,
smetana ke šlehání
Komentáře (28)
V postupu máš ale stále "natlačíme do vymazané dortové formy". Dortová forma pr.24 cm má ale objem 2,26 litru, zatímco plech 36x27x5 cm objem 4,86 litru, což je tedy obrovský rozdíl. Tak prosím tu dortovou formu vymaž.
Pro ty, které jako já rády postaví nádobu z pekárny na váhu a dovažují i tekuté přísady: mouka 420 g, máslo 50 g, cukr 70 g, čerstvé droždí 16 g. Mléka jsem dala 200 g (vodu už ne).
Mám dortovou 24 cm, vzala jsem tedy pekáček 22x22 (má větší plochu dna). Buchta mi vyskočila přes okraj a část smetany vytekla.
Chuťově dobrá, jen se mi zdá moc vysoká, bude to asi opravdu chtít větší formu. A to těsto je prima, hezky se s ním pracuje.
Ještě jsem do těsta přidala rozinky máčené v rumu a zbytek, co rozinky nenasákly, jsem dala do polevy místo části smetany.
1 kostka čerstvého droždí = 4 lžičky sušeného
1/2 kostky = 2 lžičky sušeného
Takže 1 1/2 lžičky sušeného droždí by mělo být asi 3/4 poloviny kostky čerstvého. Zní to hrozně a je fakt, že nejsem žádný matematik, ale snad je to ono.
Jen pro upřesnění, hrnek je myšlen 250 ml= 1/4 litr?