Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme podélně na pruhy cca půl cm široké, prostřední ještě podélně překrojíme. Na tácu posolíme, necháme minimálně 20 minut vypotit.
Krok 2: Přichází moment, kdy je dobré zapnout troubu a předehřát ji na cca 200°C. Potom sůl pod tekoucí vodou z lilků opláchneme a plátky důkladně vymačkáme v papírových utěrkách. Na pánvi s troškou oleje opečeme z obou stran skoro dohněda a odložíme opět na tác s utěrkami.
Krok 3: Listové těsto rozkrájíme či rozválíme na plátky cca 20 cm dlouhé, 5 cm široké a 0,5 cm silné. Jednotlivé plátky potíráme trošku česnekem se solí, z pravé strany položíme plátek lilku tak, aby nahoře trošku přesahoval a nebyl až do levého konce.
Krok 4: Lilek potřeme pestem, do pravého kraje, od které se bude šnek smotávat, vložíme vodní kaštan a zamotáme. Dávala jsem vodní kaštan, protože původní záměr se sušenými rajčaty, díky jejich záhadnému zmizení, nevyšel.
Krok 5: Jednotlivé smotky dole trošku zmáčkneme, postavíme na plech s pečícím papírem a já je, pro jistotu ještě volně, svázala provázkem. Pečeme cca 20 minut.
Zveřejněno 16. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkové šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mPQ0
Moje poznámka
Lilkové šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mPQ0
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 6 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 7 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 7 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 8 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 1 hodinou
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové na houbách
Radka61 před 1 hodinou
Dýňové muffiny
Slivci před 3 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 4 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 5 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 6 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 6 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 6 hodinami
Tématické fráze:
vodni šneci,
tncz nova,
šneky s pestem,
snek z kaštanů,
papírový šneci,
sneky se sušenými rajčaty,
nakladane lilkove závitky
Suroviny:
lilek,
těsto listové,
olej,
pesto,
česnek,
sůl,
kaštan vodní
Komentáře (10)
Jak chutná vodní kaštan?