Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme podélně na pruhy cca půl cm široké, prostřední ještě podélně překrojíme. Na tácu posolíme, necháme minimálně 20 minut vypotit.
Krok 2: Přichází moment, kdy je dobré zapnout troubu a předehřát ji na cca 200°C. Potom sůl pod tekoucí vodou z lilků opláchneme a plátky důkladně vymačkáme v papírových utěrkách. Na pánvi s troškou oleje opečeme z obou stran skoro dohněda a odložíme opět na tác s utěrkami.
Krok 3: Listové těsto rozkrájíme či rozválíme na plátky cca 20 cm dlouhé, 5 cm široké a 0,5 cm silné. Jednotlivé plátky potíráme trošku česnekem se solí, z pravé strany položíme plátek lilku tak, aby nahoře trošku přesahoval a nebyl až do levého konce.
Krok 4: Lilek potřeme pestem, do pravého kraje, od které se bude šnek smotávat, vložíme vodní kaštan a zamotáme. Dávala jsem vodní kaštan, protože původní záměr se sušenými rajčaty, díky jejich záhadnému zmizení, nevyšel.
Krok 5: Jednotlivé smotky dole trošku zmáčkneme, postavíme na plech s pečícím papírem a já je, pro jistotu ještě volně, svázala provázkem. Pečeme cca 20 minut.
Zveřejněno 16. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkové šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mPQ0
Moje poznámka
Lilkové šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mPQ0
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 6 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 9 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 10 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 10 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 12 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 12 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 12 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 13 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 14 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 14 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 16 hodinami
Tématické fráze:
vodni šneci,
tncz nova,
šneky s pestem,
snek z kaštanů,
papírový šneci,
sneky se sušenými rajčaty,
nakladane lilkove závitky
Suroviny:
lilek,
těsto listové,
olej,
pesto,
česnek,
sůl,
kaštan vodní
Komentáře (9)
Jak chutná vodní kaštan?