Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme cibulku do zlatova, přidáme mletou papriku, kterou také orestujeme, vložíme kuřecí maso, koření, sůl a dusíme do měkka. Po změknutí maso vyjmeme.
Krok 2: V mléce cca 0,5l rozšleháme 5 lžic hladké mouky, které vmícháme do šťávy z masa. Za stálého míchání přivedeme k varu.
Krok 3: Přidáme smetanu na zjemnění a podle potřeby doředíme mlékem. Omáčku dochutíme už jen solí dle potřeby a přecedíme.
Krok 4: Do hotové omáčky můžeme dát naporcované maso. Paprikáč podáváme s noky, knedlíky nebo těstovinami.
Zveřejněno 16. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravý kuřecí paprikáč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx12
Moje poznámka
Pravý kuřecí paprikáč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx12
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 2 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 23 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 23 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 1 hodinou
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 2 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 3 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 4 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 7 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 7 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 7 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 7 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 8 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 8 hodinami
Tématické fráze:
paprikáč,
paprikáč kuřecí,
kuřecí paprikáč,
paprikáč recept,
recept na paprikáč,
recept paprikáč,
paprikáč omáčka,
recepty paprikáč,
paprykáč,
slepičí paprikáš,
omáčka paprikáč,
jednoduchý paprikáč,
jak uvařit paprikáč,
paprikáč z kuřete,
jak se vaři paprikáč,
slepičí paprikáč,
paprikáč ze slepice,
maďarský paprikáš,
kureci paprikas,
paprikáč z kuřecího masa
Suroviny:
olej,
cibule,
koření paprika maďarská,
maso kuřecí,
koření divoké,
pepř celý,
sůl,
masox slepičí,
mléko,
smetana
Komentáře (12)
Když už tam musí být masox, tak jedině slepičí. Jo, mňamka