

Pravý kuřecí paprikáč
Suroviny
- olej
- cibule
- paprika maďarská
- kuřecí maso
- divoké koření
- pepř celý
- sůl
- 1 kostka slepičího masoxu
- mléko
- smetana
Postup přípravy receptu
Na oleji orestujeme cibulku do zlatova, přidáme mletou papriku, kterou také orestujeme, vložíme kuřecí maso, koření, sůl a dusíme do měkka. Po změknutí maso vyjmeme.
V mléce cca 0,5l rozšleháme 5 lžic hladké mouky, které vmícháme do šťávy z masa. Za stálého míchání přivedeme k varu.
Přidáme smetanu na zjemnění a podle potřeby doředíme mlékem. Omáčku dochutíme už jen solí dle potřeby a přecedíme.
Do hotové omáčky můžeme dát naporcované maso. Paprikáč podáváme s noky, knedlíky nebo těstovinami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pravý kuřecí paprikáč
-
mnam,jednoduche,a,taky,dobree
-
je to dobre,a hlavne ne moc pracne.
-
sykynda, ako sa tu povedalo...to platí. Paprika nezhorkne od oleja, ale od dlhého pôsobenia tepla bez miešania. Chce to šikovné ruky
-
Souhlasím, paprika se rozvoní jen v tuku. pokud jí sypeš do vody nebo na maso, tak to není ono. No, abych o tom něco nevěděla jako spravná PAPRIKA
-
sykyndo. přesně tak, jak říká špageta
A je to dokonce zásadní postup. Když dáš papriku na maso, ztratí tu chuť co má mít. Je to paprikáš, tak má být výrazná chuť papriky
. Jasně, hlídat,hlídat.....vyzkoušej a uvidíš, že je to rozdíl. Paprika má být kvalitní.
-
sykyndo, tak úplně pravdu nemáš, protože chuť i barva papriky vynikne jen při lehkém orestování. Ale musí se dávat pozor na připálení - takže několik vteřin orestovat a zalít vroucí vodou. Pokud to hned zaleješ vodou, není to ono. Zkus to
-
ahoj,paprika by se neměla nechat restovat s olejem,protože zhořkne,měla by se dát až na maso a hned zalít vodou nebo vývarem.Ale jinak recept moc fajn ahoky
-
Jasně taky dávám zakysanku
-
špagetko, já to taky dělám z obojího, ale musím přiznat, že ze slepice je to ještě lepší
je to jedno z našich oblíbených jídel
dělám tu omáčku z toho vývaru slepice, jen seberu tuk (z kuřete ho tolik není)a,dávám pouze smetanu-šlehačku a ještě lepší je to se zakysankou, to už pak nemá chybu a je to dokonalé
Když už tam musí být masox, tak jedině slepičí. Jo, mňamka -
jen ještě přidávám 1 bobkový list a špetku libečku
-
tohle dělám ze slepice, ale proč ne z kuřete, že jo ?