Pravý kuřecí paprikáč

Reneels Kuchařka: Reneels

Drůbeží maso 11 názorů

Suroviny

olej
cibule
paprika maďarská
kuřecí maso
divoké koření
pepř celý
sůl
1 kostka slepičího masoxu
mléko
smetana
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibulku do zlatova, přidáme mletou papriku, kterou také orestujeme, vložíme kuřecí maso, koření, sůl a dusíme do měkka. Po změknutí maso vyjmeme.

  2. V mléce cca 0,5l rozšleháme 5 lžic hladké mouky, které vmícháme do šťávy z masa. Za stálého míchání přivedeme k varu.

  3. Přidáme smetanu na zjemnění a podle potřeby doředíme mlékem. Omáčku dochutíme už jen solí dle potřeby a přecedíme.

  4. Do hotové omáčky můžeme dát naporcované maso. Paprikáč podáváme s noky, knedlíky nebo těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pravý kuřecí paprikáč

  • aneta aneta(neregistrovaná)

    mnam,jednoduche,a,taky,dobree

    Odpovědět

  • pepinka pepinka(neregistrovaná)

    je to dobre,a hlavne ne moc pracne.:-8

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    sykynda, ako sa tu povedalo...to platí. Paprika nezhorkne od oleja, ale od dlhého pôsobenia tepla bez miešania. Chce to šikovné ruky :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Souhlasím, paprika se rozvoní jen v tuku. pokud jí sypeš do vody nebo na maso, tak to není ono. No, abych o tom něco nevěděla jako spravná PAPRIKA :-D;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    sykyndo. přesně tak, jak říká špageta:yes:A je to dokonce zásadní postup. Když dáš papriku na maso, ztratí tu chuť co má mít. Je to paprikáš, tak má být výrazná chuť papriky;-). Jasně, hlídat,hlídat.....vyzkoušej a uvidíš, že je to rozdíl. Paprika má být kvalitní.:-D:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    sykyndo, tak úplně pravdu nemáš, protože chuť i barva papriky vynikne jen při lehkém orestování. Ale musí se dávat pozor na připálení - takže několik vteřin orestovat a zalít vroucí vodou. Pokud to hned zaleješ vodou, není to ono. Zkus to :-!;-)

    Odpovědět

  • sykynda sykynda

    ahoj,paprika by se neměla nechat restovat s olejem,protože zhořkne,měla by se dát až na maso a hned zalít vodou nebo vývarem.Ale jinak recept moc fajn ahoky:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jasně taky dávám zakysanku :-p;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    špagetko, já to taky dělám z obojího, ale musím přiznat, že ze slepice je to ještě lepší:yes:je to jedno z našich oblíbených jídel:-pdělám tu omáčku z toho vývaru slepice, jen seberu tuk (z kuřete ho tolik není)a,dávám pouze smetanu-šlehačku a ještě lepší je to se zakysankou, to už pak nemá chybu a je to dokonalé;-)
    Když už tam musí být masox, tak jedině slepičí. Jo, mňamka

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    jen ještě přidávám 1 bobkový list a špetku libečku ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    tohle dělám ze slepice, ale proč ne z kuřete, že jo ?:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: paprikáč paprikáč kuřecí kuřecí paprikáč paprikáč recept recept na paprikáč recept paprikáč paprikáč omáčka recepty paprikáč paprykáč slepičí paprikáš omáčka paprikáč jednoduchý paprikáč jak uvařit paprikáč paprikáč z kuřete jak se vaři paprikáč slepičí paprikáč paprikáč ze slepice maďarský paprikáš kureci paprikas paprikáč z kuřecího masa

Zapomněl/a jsem heslo