Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravý kuřecí paprikáč

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Reneels Reneels

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme cibulku do zlatova, přidáme mletou papriku, kterou také orestujeme, vložíme kuřecí maso, koření, sůl a dusíme do měkka. Po změknutí maso vyjmeme. Krok 2: V mléce cca 0,5l rozšleháme 5 lžic hladké mouky, které vmícháme do šťávy z masa. Za stálého míchání přivedeme k varu. Krok 3: Přidáme smetanu na zjemnění a podle potřeby doředíme mlékem. Omáčku dochutíme už jen solí dle potřeby a přecedíme. Krok 4: Do hotové omáčky můžeme dát naporcované maso. Paprikáč podáváme s noky, knedlíky nebo těstovinami.

Zveřejněno 16. 1. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravý kuřecí paprikáč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx12

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravý kuřecí paprikáč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx12

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

mnam,jednoduche,a,taky,dobree

je to dobre,a hlavne ne moc pracne.:-8

sykynda, ako sa tu povedalo...to platí. Paprika nezhorkne od oleja, ale od dlhého pôsobenia tepla bez miešania. Chce to šikovné ruky :-D:-D:-D

Souhlasím, paprika se rozvoní jen v tuku. pokud jí sypeš do vody nebo na maso, tak to není ono. No, abych o tom něco nevěděla jako spravná PAPRIKA :-D;-)

sykyndo. přesně tak, jak říká špageta:yes:A je to dokonce zásadní postup. Když dáš papriku na maso, ztratí tu chuť co má mít. Je to paprikáš, tak má být výrazná chuť papriky;-). Jasně, hlídat,hlídat.....vyzkoušej a uvidíš, že je to rozdíl. Paprika má být kvalitní.:-D:-))

sykyndo, tak úplně pravdu nemáš, protože chuť i barva papriky vynikne jen při lehkém orestování. Ale musí se dávat pozor na připálení - takže několik vteřin orestovat a zalít vroucí vodou. Pokud to hned zaleješ vodou, není to ono. Zkus to :-!;-)

ahoj,paprika by se neměla nechat restovat s olejem,protože zhořkne,měla by se dát až na maso a hned zalít vodou nebo vývarem.Ale jinak recept moc fajn ahoky:-p

Jasně taky dávám zakysanku :-p;-)

špagetko, já to taky dělám z obojího, ale musím přiznat, že ze slepice je to ještě lepší:yes:je to jedno z našich oblíbených jídel:-pdělám tu omáčku z toho vývaru slepice, jen seberu tuk (z kuřete ho tolik není)a,dávám pouze smetanu-šlehačku a ještě lepší je to se zakysankou, to už pak nemá chybu a je to dokonalé;-)
Když už tam musí být masox, tak jedině slepičí. Jo, mňamka

jen ještě přidávám 1 bobkový list a špetku libečku ;-)

tohle dělám ze slepice, ale proč ne z kuřete, že jo ?:-p:yes:

Tématické fráze:
paprikáč, paprikáč kuřecí, kuřecí paprikáč, paprikáč recept, recept na paprikáč, recept paprikáč, paprikáč omáčka, recepty paprikáč, paprykáč, slepičí paprikáš, omáčka paprikáč, jednoduchý paprikáč, jak uvařit paprikáč, paprikáč z kuřete, jak se vaři paprikáč, slepičí paprikáč, paprikáč ze slepice, maďarský paprikáš, kureci paprikas, paprikáč z kuřecího masa

Suroviny:
olej, cibule, koření paprika maďarská, maso kuřecí, koření divoké, pepř celý, sůl, masox slepičí, mléko, smetana

Přidat fotografie receptu