Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 304 kJ / 3 897 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,54 g |
Tuky | 177,73 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 653 mg |
Sodík | 148 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 497,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z první skupiny surovin necháme vzejít kvásek; než bude dobře vykynutý pracujeme na dalším.
Krok 2: Moučkový cukr a žloutky ušleháme do pěny a pomalu - po kapkách přidáváme olej, aby se emulze nesrazila a vše společně dobře utřeme.
Krok 3: K této směsi přidáme vykynutý kvásek a třetí skupinu surovin.
Krok 4: Vypracujeme hladké, nelepivé, puchýřky vytvářející těsto. Pak necháme kynout. Můžeme znovu přemíchat - přetužit.
Krok 5: Po dokynutí (jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem)následuje tvarování a plnění (podle toho, co chceme, aby z toho bylo).
Krok 6: Výrobky necháme na plechu, popř. v domácí pekárně znovu nakynout, potřeme rozpuštěným máslem a upečeme do zlatova. Pocukrujeme a papáme.
Zveřejněno 14. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláčovo-vánočkové těsto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VA1z
Moje poznámka
Koláčovo-vánočkové těsto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VA1z
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 4 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 5 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený špenát
chocho před 1 hodinou
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 1 hodinou
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 3 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 6 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 7 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 7 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 8 hodinami
Tématické fráze:
vánočkový věnec,
litá vánočka,
honzovy buchty recept,
čerti z vánočkového těsta,
vánočková forma,
čert z vánočkového těsta,
věnec z vánočkového těsta,
vanočkové těsto z pekarny,
vánočkové těsto v domácí pekárně,
vánočkový čert,
vanočkove těsto z domaci pekarny,
vánočková buchta,
vanockove testo do pekarny,
honzovy buchty z domácí pekárny,
domaci pekarna-honzovy buchty,
vánočkové těsto do domácí pekárny,
výrobky z vánočkového těsta,
litá vánočka do formy,
z vánočkového těsta,
recept na vánočkové knedle
Suroviny:
mléko,
droždí,
cukr,
cukr moučkový,
žloutek,
olej,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
sůl,
kůra citronová
Komentáře (14)
Manželka zase pokud dělá těsto klasicky, t.j. ručně, byť za pomocí nějaké mechanizace, tak zase jiné než lisované droždí nepoužívá. Instantní se jí také nějak neosvědčilo.