Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčkové řezy s pepřovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cca 3cm plátky svíčkové opepříme a potřeme slunečnicovým olejem s česnekem a zázvorem. Necháme minimálně 8 hod. uležet. Krok 2: V rozpáleném slunečnicovém oleji řezy opečeme z obou stran cca 3-4 minuty na každé straně (odvislé od kvality masa, síly steaku, kvalitní pánve). Poté maso vyjmeme a uchováme v teple. Krok 3: V rendlíku zpěníme máslo, přidáme pepř, víno, necháme přejít varem, přilijeme smetanu s rozšlehanou moukou, osolíme, provaříme, zastříkneme koňakem, promícháme a odstavíme. Krok 4: V lívanečníku na kapce oleje vytvoříme "volské oko" a na pánvičce orestujeme plátky anglické.

Příloha-smažené brambory.

Zveřejněno 28. 2. 2010

Poznámka autora Jenda1

Zdroj: recept jsem obdržel emailem

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZk2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZk2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Souhlasím s yanull.

Děkuji za milé komentáře a bodíky;-):-K.

Jendo vypadá to skvěle :-* a moc pěkné fotečky;-) Zasloužený bodík je tam:yes:

Jendo :yes::yes:

Jendo, až mi zrak přechází a hlava mi jde kolem krása.:yes::-K

Jendo, proste nadhera:yes:9:yes:

Mňam:-p:-p ... no to je zase kousek :yes::yes: +;-)

Bodík a zdrhám :-D:-p:yes:

Zde opět vidím dvojí profesionalitu. 1. vaření a druhou ve focení. Přimlouvala bych se u administrátorů, zda by jsi tu mohl mít svoji rubriku: "Jenda v akci." :yes::-);-):-p Přiděluji 4. bodík :yes::-)

Jendo achoooj:-K, krásná klasika...bod letí;-):yes:

Mnam:yes:už jsi tu dlouho nebyl;-)krásné:-))ty brambory jsou pěkné:-))

Tématické fráze:
pepřová omáčka ke steakům, peprova omacka recept, recept na pepřovou omáčku, pepřová omáčka s konakem, maso s pepřovou omáčkou, pepřový dresing, hovězí steak s pepřovou omáčkou, steaková omáčka, pepřová smetanová omáčka, steak s pepřovou omáčkou recept, pepřová omáčka k masu, steaková pepřová omáčka, smetanová pepřová omáčka, hovezi s peprovou omackou, hovězí maso s pepřovou omáčkou, steaková omáčka recept, pepřová omáčka koňak, steak s pepřovou omáčkou, pepřová steaková omáčka, recepty ze svičkové

Suroviny:
svíčková hovězí, slanina anglická, vejce, sůl, pepř steakový, olej slunečnicový, česnek, zázvor, olej slunečnicový, máslo, víno bílé, smetana ke šlehání, koňak, šťáva citronová, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu