Knedlík z domácí pekárny
Guláš, vepřová pečeně se zelím nebo svíčková na smetaně? Tato jídla si prostě bez klasického českého kynutého knedlíku neumíme představit. Podle tohoto receptu zvládneme zadělat těsto pomocí domácí pekárny a vykynuté už ho jen vytvarujeme a uvaříme knedlíky jako z pohádky.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 034 kJ / 247 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 14,45 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 3,31 g |
Sůl | 8,25 g |
Sacharidy | 18,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny nalijeme mléko, pokud budeme dávat vejce, tak ho v mléce rozšleháme. Pokud vejce nedáme, tak do mléka dáme lžíci olivového oleje.
Krok 2: Zasypeme moukou, přidáme sůl, cukr a zasypeme droždím.
Krok 3: Pekárnu nastavíme na program Těsto.
Krok 4: Po vykynutí těsto rozdělíme na dva díly, vytvarujeme dvě šišky a zakryjeme utěrkou, necháme ještě 10 minut kynout.
Krok 5: Mezitím do hrnce nalijeme trochu vody. Až začne vřít, dáme pařáček a knedlíky na něj naskládáme.
Krok 6: Vaříme v páře asi 25 minut, průběžně doléváme do hrnce vodu.
Krok 7: Zkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z knedlíku musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Zveřejněno 31. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knedlík z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ69
Moje poznámka
Knedlík z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ69
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 7 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstoviny se sýrovou omáčkou s houbami
lukasek.sarka.ladik před 23 minutami
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 2 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 2 hodinami
Koprová polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Bublanina
veronika812 před 3 hodinami
Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou
Zazie před 3 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
olleg před 4 hodinami
Domácí chléb bez hnětení
boomgo před 4 hodinami
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 5 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
jana 5051 před 5 hodinami
Tématické fráze:
kynutý knedlík z pekárny,
kynuté knedlíky z pekárny,
kynuté knedlíky v pekárně,
houskový knedlík z pekárny,
nejlepší recepty z domácí pekárny kynutý knedlík,
bramborový knedlík domácí,
knedliky z pekarny na chleba,
houskový knedlík v pekárně,
kynutý knedlík v pekárně,
houskové knedlíky z pekárny,
domácí kynutý knedlík,
domaci bramborovy knedlik,
houskové knedlíky v pekárně,
bramborovy knedlik z domaci pekarny,
bramborove knedliky z domaci pekarny,
domácí bramborové knedlíky,
rychlé recepty pro domácí pekárnu,
domácí pekárna-knedliky,
kynutý knedlík houskový z pekárny,
domácí knedlík bez droždí
Suroviny:
mléko,
olej olivový,
sůl,
cukr,
droždí sušené
Komentáře (52)
Rychlý, chutný a jednoduchý.
http://artsyteree.blogspot.com/
Já pařím v parním hrnci, potom je potřeba buď spodek knedlí (JEN spodek) natřít olejem, aby se nepřichytily na dno, nebo dát na dno kousek pečícího papíru - na ten se knedle nikdy nepřichytnou. Po upaření propíchat špejlí, aby unikla pára a aby se nezdrcly...
Pečící papír můžete dát i na ten kovový pařáček co používáte v obyčejném hrnci.