Suroviny
Porce: na 5 krajíců chleba
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 194 kJ / 524 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,76 g |
Tuky | 20,98 g |
Vláknina | 7,31 g |
Cholesterol | 1,50 g |
Sodík | 371 mg |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 27,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Chleba namočíme jednou stranou do rozšlehaného vajíčka a usmažíme jen z té jedné strany.
Krok 2: Na pánev dáme trošku oleje, přidáme drobně nakrájenou cibuli a lehce osmahneme.
Krok 3: Játra nakrájíme na malé kousky, přidáme k cibuli, okořeníme chilli a chvíli podusíme.
Krok 4: Ve vodě rozšleháme mouku, zamícháme do jater, přidáme Masox a česnek a za občasného promíchání provaříme(asi 5 minut).
Krok 5: Játra dáme na chleba z té strany, jak je vejce.
Krok 6: Posypeme pórkem - v původním recetu je posypat strouhaným sýrem a pórkem.
Zveřejněno 3. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašské topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0rR
Moje poznámka
Valašské topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0rR
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 20 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 22 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
prochajdam před 9 minutami
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
Chlebajez před 39 minutami
Pórková polévka s vejci, bramborami a lahůdkovým droždím
brtna před 1 hodinou
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 2 hodinami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 3 hodinami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 6 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 13 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 13 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 15 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 15 hodinami
Tématické fráze:
valasske pokrmy,
drůbeží játra na topince,
drůbeží játra na topinku,
valasske pokrmi,
valašské recepty,
slepované valašské rohlíčky,
drůbeží játra na topinky,
topinky recept,
rychtářská směs na topinky,
valašský chleba,
valašská játra,
jatra na topinku,
rychtářská topinka recept,
valašský pokrm,
drubezi pokrmi,
valašsky cheba,
recepty drubezi jatra topinky,
topinka namočené v rošlehaném vajíčku,
valašský kontrabáš,
topinka recept
Suroviny:
játra drůbeží,
cibule,
voda,
masox,
mouka hladká,
koření chilli,
česnek,
chléb,
vejce
Komentáře (3)