Šlehačková kolečka
Toto křehké a velmi jednoduché cukroví zvládnou upéct i úplní začátečníci. Těsto vznikne smícháním pouhých tří surovin. Z rozváleného těsta vykrájíme kolečka, která ještě horká obalujeme v cukru.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 680 kJ / 3 270 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,75 g |
| Tuky | 243,50 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 378 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 225,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačková kolečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r29E
Moje poznámka
Šlehačková kolečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r29E
Nejnovější recepty
Kotleta plněná špekem a okurkou
Přidáno před 1 hodinou
Tortillové trojhránky
Přidáno před 2 hodinami
Nadýchaný květákový nákyp
Přidáno před 3 hodinami
Bulgur s lilkem, špenátem a rajčaty
Přidáno před 3 hodinami
Čokoládové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 4 hodinami
Anglický steak se sázeným vejcem podle Mirka Kaliny
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerový salát
Mandragora před 54 minutami
Čočková polévka se smetanou
Kajkajak před 1 hodinou
Jablkový perník
Jitinka před 1 hodinou
Rychlá falešná slepičí polévka z mrkve
Jan Nemec před 6 hodinami
Gnocchi s mletým masem a zeleninou z jedné pánve
Tom_Krupa před 6 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
Dieta před 6 hodinami
Kmínová polévka
hoskova před 6 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
wimra před 7 hodinami
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované
Merylas před 8 hodinami
Kávový likér
daninako před 9 hodinami
Tématické fráze:
pečení ze šlehačky,
šlehačkové kremrole,
šlehačkové těsto na kremrole,
křehké šleháčkové cukroví,
šlehačkové vánoční cukroví,
kremrole ze slehackoveho testa,
pečeme se šlehačkou,
peceni se šlehačkou,
šlehačkové těsto,
100 procentni tuk,
pečeme ze šlehačky,
cukroví ze 100 tuku,
slehackove cukrovy,
šlehačkové pečení,
šleháčkové cukroví,
kremrole že slehacky,
trubičky ze šlehačkového těsta,
vánoční cukroví s 100% tukem,
pečeme z liry,
lira na peceni
Suroviny:
mouka hladká,
tuk 100%,
šlehačka,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (15)
pokud chci extra jemné cukroví dávám 40% deluxe šlehačku
každá část se uhněte zvlášť a pak se do sebe zaválí.
mouky (není specifikovaná)
druhý díl těsta - 170 g mouky, 1 žloutek a 1 lžíce citronové šťávy.
Každý díl těsta zpracujte, položte na sebe a rozválejte.Poté přeložit a zase rozválet,celkem čtyřikrát.Pak z těsta udělat kouli, dát na hodinu do lednice a pak rozválet, nakrájet, namotat na trubičky a upéct dozlatova.
Jany Remkové, ale ta k pečení používá máslo. Já 100% tuk omega nebo lira. Těsto s použitím másla jsem nezkoušela péct.Toto moje cukroví je díky 100% tuku křehké hned po vytažení z trouby.
Myslím, že i chuťově se budou lišit. Musím to zkusit porovnat.Jana