Suroviny
Porce: 6 - 12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 307 kJ / 3 658 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,00 g |
Tuky | 20,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,53 g |
Sůl | 16,96 g |
Sacharidy | 739,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme si kynoucí mouku důkladným smícháním hladké mouky, 1 sáčku kypřicího prášku a 2 lžiček soli.
Krok 2: Do pekárny vlijeme vodu, na ni nasypeme kynoucí mouku, uprostřed mouky uděláme důlek a přidáme sušené droždí. Zavřeme pekárnu a zapneme program Těsto.
Krok 3: Poté, co je těsto hotovo (mé pekárně to trvá 1.5 hodiny), těsto vyjmeme, rozdělíme na stejné kousky, vyválíme nudličky a z nich smotáme preclíky (já jsem na motání kynutého těsta naprosto levá, takže moje vytvory preclíky moc nepřipomínají, ale to je vedlejší).
Krok 4: Preclíky necháme nakynout dalších 20-30 minut.
Krok 5: Poté si dáme do velkého kastrolu vařit vodu (asi 2.5 litru - já dala teplou vodu z kohoutku, aby vaření tak dlouho netrvalo) a přidáme alespoň 4 vrchovaté lžíce sody bikarbony (já dala 6). Pozor, sodu bikarbonu přidejte než se voda začne vařit, aby voda nevystříkla. Pokud máte doma děti nebo zvířátka, raděj bych je u tohoto kroku uklidila někam do bezpečí. A nenaklánějte se nad hrnec, kdyby náhodou.
Krok 6: Když se voda vaří, vložíme do ní preclíky a vaříme 1 až 3 minuty, až preclíky vyplavou.
Krok 7: Vyjmeme preclíky, necháme okapat a dáme na máslem pomazaný plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 250 stupňů asi 12 minut - povrch musí být hodně tmavý. Já pekla 15 minut, ale po těch 12 minutách jsem stála u trouby a hlídala barvu.
Zveřejněno 11. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorské preclíky z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x69n
Moje poznámka
Bavorské preclíky z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x69n
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 6 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 9 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 14 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 21 minutami
Pečená švestková povidla
Verosa před 3 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 3 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 4 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 5 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 5 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 6 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 7 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 7 hodinami
Tématické fráze:
domácí preclíky,
preclíky,
preclíky recept,
recept na preclíky,
těsto na preclíky,
těsto na domací preclíky,
recept na domácí preclíky,
kynuté preclíky,
recept preclíky,
louhové preclíky,
domácí preclíky recept,
domácí preclík,
preclíky z kynutého těsta,
recepty na domácí preclíky,
preclík recept,
louhovy rohlik,
jak udelat preclik,
louhové těsto,
jak udelat precliky,
preclíky recepty
Suroviny:
voda,
droždí sušené,
mouka hladká,
kypřící prášek,
sůl,
soda jedlá,
sůl hrubá,
Komentáře (34)
Čerstvé droždí používám raději a už jsem se je naučila kupovat. Před DP se u nás doma droždí kupovalo jen na knedlíčky do polévky.
Zdravi, L.