Suroviny
Porce: dost pro 2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 435 kJ / 2 972 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 187,06 g |
| Tuky | 137,10 g |
| Vláknina | 19,25 g |
| Cholesterol | 498 mg |
| Sodík | 1,33 g |
| Sůl | 3,24 g |
| Sacharidy | 237,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filet nalozime tak na 2-3 hodinky do smesi pepre a soli. Soli neni treba moc! Vse zabalime do pruhledne folie a vlozime do lednice.
Krok 2: Na panvi rozehrejeme olej a opekame filet se vsech stran. Vnitrni teplota je pak asi 50°C. Po opeceni prilozime panev vikem a peceme dal do teploty 75°C. Pak sejmeme z panve a zabalime i s cidlem teplomeru do Alufolie (na odpocinuti masa,aby se lepe rosmistila masova stava). Nejlepsi teplota u "panenky" max. 82°C.
Krok 3: V mezicase (nejlepe po prvnim opeceni) dame do hrnce asi tak 2-3 l osolene vody a privedeme do varu. Vsypeme Spagetti a uvarime dle navodu "al dente".
Krok 4: Do misy vsypame nastrouhany Parmesan a pokrajenou basalku nebo petrzelovou nat. Vsypeme uvarene a odcedene Spagetti a nahoru polozime maslo a vse opatrne smichame. Pripravime vse na taliri. Preji dobrou chut.
Zveřejněno 17. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brutzel-Svejk panenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x6jz
Moje poznámka
Brutzel-Svejk panenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x6jz
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 5 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 14 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 15 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 16 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno 3. 12. 2025 21:27:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Biskupský chlebíček II
káťa před 1 hodinou
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 2 hodinami
Krupičná kaše
Kajkajak před 2 hodinami
Vločková kaše
Kajkajak před 2 hodinami
Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru
poirotka před 4 hodinami
Kakaová roláda V2
Ketynna před 5 hodinami
Nejlepší marokánky
kocourer před 5 hodinami
Rumové kuličky s kokosem
Jarrmila před 6 hodinami
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 6 hodinami
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Sahula před 6 hodinami
Tématické fráze:
svejk recept,
recept na švejka,
recept švejk,
dort švejk,
recepty švejk,
sváteční úprava masa,
teploměr na maso recepty,
teploměr pro panenky,
veprovy svejk,
úprava masa panenka,
maso švejk,
švejk, recepty,
švejk - recept,
panenka maso,
švejk z vepřového masa,
recept podle švejka,
švejk dort,
doba pečení panenky,
pravá panenka maso,
svejk z veproveho
Suroviny:
panenka vepřová,
pepř,
sůl,
olej olivový,
těstoviny špagety,
parmazán,
máslo,
bazalka čerstvá
Komentáře (8)
www.reichelt.de/index.html?;ACTION=3;LA=444;GROUP=X36;GROUPID=3853;ARTICLE=80720;START=0;SORT=artnr;OFFSET=16;SID=28o4uvXKwQARwAABjmbII09217651ba0e01f3bdec99467a54fdbd
Lusinda zkus tento zpusob nalozeni masa pred upravou a budes prekvapena vysledkem.