Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemlovka trochu jinak

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie883 kJ /
211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce promícháme mléko, vajíčka, cukr a vanilkový extrakt (může být nahrazen vanilkovým cukrem). Krok 2: Poté namáčíme toastovy chleba, na který do pekáčku vrstvíme na plátky pokrájené broskve (meruňky) a poté potřeme kysanou smetanou. Krok 3: Posypeme cukrem a postup opakujeme. Krok 4: Končíme vrstvou namočeného toastoveho chleba, kterou řádně pocukrujeme, aby při pečení cukr na chlebu zkaramelizoval a zezlátl. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 25 minut, poté přidáme na 220°C a dopečeme dalších 20 minut, až je povrch krásné hnědý a křupavý.

TIP: Dalších 7 inspirací na přípravu žemlovky

Zveřejněno 21. 3. 2010

Poznámka autorky Lucasinka

Jablickova zemlovka je uzasna, ale obcasna obmena neuskodi. Navic tahle verze je naprosto uzasna.

Mnozstvi cukru jsem neuvadela - zalezi na kazdem, jak hodne ci malo sladi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z64O

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z64O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nevadi, spis naopak, jsem moc rada za fotecku :)

Lucasinka přidávám ti fotku, snad nebude vadit a bylo to moc dobré, jen bych příště ty broskve pokrájela na menší kousky.;-)

Lucasinka promiň, četla jsem to 3x a ještě blbě:-)):-D:yes: Tak to tě lituji, ještě, že máte aspoň ten toustový chleba!:-O

Drobek - bohuzel fotim jen mobilem a tam neni fotak nijak kvalitni :(
Jani, mleko tam je - hned za toastovym chlebikem :)
toastovy chleb pouzivam proto, ze tady nic podobneho nasemu chlebu, houskam nebo rohlikum neni. Vsechno pecivo je jak houba - nejdou delat ani chleby ve vajicku :-(

Recept vypadá lákavě;-) Žemlovku jsem nejedla od školních let. Tam se mi i nějak zprotivila:-S Ale tento recept si ukládám a vyzkouším;-) +7

Ten nápad s kompotem je super a s tím toustovým chlebem taky a určitě by šla použít i veka;-) Já to možná zrealizuji hodně brzy, ukládám a plusík.;-) Fotka nevadí, každému se to vždycky nepodaří a na té druhé je to docela dobře vidět;-):yes: Jen bych prosila do surovin dopsat mléko, máš tam jen smetanu.;-)

Určitě je to strašně dobrý, bohužel to není na fotkách vidět. Ale abych jen nerejpal, nápad s kompotem je jedinečný, určitě to bude na stole strašně brzo. Tobě kytičku, hned teď,:-K a za okamžik i bod číslo 5.

Tématické fráze:
žemlovka lada hruska, zemlovka, žemlovka z toustového chleba, laďa hruška žemlovka, broskvová žemlovka, žemlovka s toustovým chlebem, žemlovka jinak, žemlovka trochu jinak, recepty ládi hrušky zemlovka, žemlovka od ládi hrušky, žemlovka s broskvemi, žemlovka se smetanou, žemlovka z toastového chleba, žemlovka z chleba, žemlovka z hrušek, žemlovka s kysanou smetanou, žemlovka ládi hrušky, tvarohová žemlovka s jablky z toustoveho chleba, žemlovka toustový chleb, žemlovka s jablky z toustoveho chleba

Suroviny:
smetana zakysaná, chléb toustový, mléko, vejce, cukr, extrakt vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu