Postup přípravy
Příloha: bramborová kaše, brambory, nebo samotné k vínku. Zdobíme květy lichořeřišnice (mají lehce pálivou chuť, podobnou ředkvičkám). Je to spíše chuťovka, k obědu by toho bylo málo, zvláště pro masožravce a větší jedlíky.
Zveřejněno 25. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květy cukiny plněné sýrem a smažené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vQ5M
Moje poznámka
Květy cukiny plněné sýrem a smažené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vQ5M
Nejnovější recepty
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno před 9 hodinami
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 11 hodinami
Zeleninový salát s pekingským zelím
Přidáno před 19 hodinami
Kančí guláš se zelím
Přidáno před 19 hodinami
Zelí s vepřovým masem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lečo bez zavařování
David Salamánek před 30 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Aky_89 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Bohunka37 před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 4 hodinami
Polévka z vývaru
Kajkajak před 5 hodinami
Květáková polévka
ilonkakulisek před 5 hodinami
Banánové lívance
MichaelaZamostna před 5 hodinami
Panzanella s pečenými rajčaty
preclik.jana před 6 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Petulice před 6 hodinami
Vydatná hrachovka
Fitulka před 6 hodinami
Tématické fráze:
smažené cuketové květy,
smažené dýňové květy,
cukina recepty,
dýňové květy,
plneny cuketový kvet,
květy cukety,
květy dýně,
květy cukety recept,
cuketové květy,
obalovana cukina,
smažené květy cukety,
smažený cuketový květ,
cuketový květ,
recepty s cukiny,
cukiny,
květ cukety,
plněné květy cukety,
květy z cukety,
plané květy u cuket,
dýňové květy recept
Suroviny:
květy cukiny samčí,
sýr niva,
vejce,
mouka,
strouhanka,
tuk na smažení
Komentáře (33)
Tak v létě vyzkoušej a dej vědět, jak Ti chutnalo.
Bramborák z ní mi moc nechutná,je lepší z brambor,alespoň pro mne.
Smažená je moc dobrá, ale dosti mastná, když je v trojobalu, ale napadlo mne, že ji zkusím v těstíčku, to tolik nesaje.
A buchty? To jsem ještě neslyšela. Poskytneš, prosím, recept?
Marmeládu děláš jen z cukiny nebo s přídavkem ovoce?
A nějaké květy ponech, ať máš dost plodů.
Toto lze dělat pouze, když máš cukin plnou zahradu. Jinak jen jako chuťovka.
Kostičky přidávám do leča, nastrouhanou do mletého masa, dokonce jsem ji přidávala i do DIA marmelády, abych jí měla více.
Ze starší nastrouhané na velké slzíčce dělám zelí.
A nejraději ji podélně rozkrojenou vydlabu a plním houbami promíchanými s rozkloktaným vajíčkem a dám zapéct. Navrch sýr.
* Jani, můžeš vzít jakýkoliv květ, jenže se ochudíš o plody, ale jinak je to jedno.
* Cardanko, děkuji.
Všem dobrou chuť.
tudíž - bodík letí +