Postup přípravy
Příloha: bramborová kaše, brambory, nebo samotné k vínku. Zdobíme květy lichořeřišnice (mají lehce pálivou chuť, podobnou ředkvičkám). Je to spíše chuťovka, k obědu by toho bylo málo, zvláště pro masožravce a větší jedlíky.
Zveřejněno 25. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květy cukiny plněné sýrem a smažené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vQ5M
Moje poznámka
Květy cukiny plněné sýrem a smažené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vQ5M
Nejnovější recepty
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 8 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 8 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 17 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Utopenci - nejlepší co známe
Slavista62 před 17 minutami
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
Wokurky před 35 minutami
Pečené plněné papriky
Adrienalis před 1 hodinou
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 7 hodinami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 8 hodinami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 11 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 11 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 12 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 13 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 14 hodinami
Tématické fráze:
smažené cuketové květy,
smažené dýňové květy,
cukina recepty,
dýňové květy,
plneny cuketový kvet,
květy cukety,
květy dýně,
květy cukety recept,
cuketové květy,
obalovana cukina,
smažené květy cukety,
smažený cuketový květ,
cuketový květ,
recepty s cukiny,
cukiny,
květ cukety,
plněné květy cukety,
květy z cukety,
plané květy u cuket,
dýňové květy recept
Suroviny:
květy cukiny samčí,
sýr niva,
vejce,
mouka,
strouhanka,
tuk na smažení
Komentáře (33)
Tak v létě vyzkoušej a dej vědět, jak Ti chutnalo.
Bramborák z ní mi moc nechutná,je lepší z brambor,alespoň pro mne.
Smažená je moc dobrá, ale dosti mastná, když je v trojobalu, ale napadlo mne, že ji zkusím v těstíčku, to tolik nesaje.
A buchty? To jsem ještě neslyšela. Poskytneš, prosím, recept?
Marmeládu děláš jen z cukiny nebo s přídavkem ovoce?
A nějaké květy ponech, ať máš dost plodů.
Toto lze dělat pouze, když máš cukin plnou zahradu. Jinak jen jako chuťovka.
Kostičky přidávám do leča, nastrouhanou do mletého masa, dokonce jsem ji přidávala i do DIA marmelády, abych jí měla více.
Ze starší nastrouhané na velké slzíčce dělám zelí.
A nejraději ji podélně rozkrojenou vydlabu a plním houbami promíchanými s rozkloktaným vajíčkem a dám zapéct. Navrch sýr.
* Jani, můžeš vzít jakýkoliv květ, jenže se ochudíš o plody, ale jinak je to jedno.
* Cardanko, děkuji.
Všem dobrou chuť.
tudíž - bodík letí +