Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 682 kJ / 1 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,90 g |
Tuky | 10,40 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 367,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouku, sůl a droždí, postupně přidáváme vodu a zpracujeme do hladkého těsta.
Krok 2: Na teplém místě necháme vykynout 40 min., poté vyválíme na cca 3 cm silnou placku, 4 x přehneme (napůl zleva doprava a shora dolů) a dáme znovu na 30 min. kynout.
Krok 3: Po druhém vykynutí rozdělíme na 4 bochánky a na pomoučněné utěrce vyválíme, vymačkáme a vyválíme rukama 4 bagety.
Krok 4: Umístíme na plech na pečicí papír, nožem nakrojíme 3-4 vrchní zářezy, necháme pod utěrkou ještě cca 10 min. kynout a pečeme cca 20 min. v troubě vyhřáté na 240°C.
Krok 5: Po upečení necháme na mřížce vychladnout.
Zveřejněno 6. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské bagety ze čtyř surovin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jmQ
Moje poznámka
Francouzské bagety ze čtyř surovin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jmQ
Nejnovější recepty
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 1 hodinou
Nejlepší povidla
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 10 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 20 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 20 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 10 minutami
Těsto na pizzu
Irenag před 19 minutami
Hráškový krém z konzervy
Atairka před 1 hodinou
Housky nebo rohlíky
Ilunka před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Pajuse před 2 hodinami
Asijský salát s rýžovými nudlemi
TondaJ před 2 hodinami
Zdravé banánové palačinky ze dvou ingrediencí
Miloslavasejkorova před 2 hodinami
Chutné vafle
olivkao2015 před 3 hodinami
Masové koule na žampionech
Ellinnka1 před 3 hodinami
Salát Coleslaw
Hypnos před 4 hodinami
Tématické fráze:
bageta ze suseneho drozdi,
bagety ze suseneho drozdi,
francouzská bageta ze sušeného droždí,
bagety bez droždí,
francouzské droždí,
francouzská bageta,
bageta s droždí,
bageta bez droždí,
francouzské bulky,
bageta ze sušeného droždí recept,
bagetky bez droždí,
francouzské bagety,
bagety se sušeného drozdi,
bageta ze ze sušeného droždí,
francouzské bagety recept,
francouzské bagety ze sušeného droždí,
francouzská bageta recept,
recept francouzska bageta že sušeného drozdi,
francouzske bagety susene drozdi,
bageta recept susene drozdi
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
droždí sušené,
voda
Komentáře (12)
netušila jsem, že se odvozuje od té dlouhé doby kynutí, spíš jsem připisovala tvaru a vzhledu...název jsem použila ze zdroje, ale pokud je potřeba, změním ho...
Proč jsou francouzské? Ty s tímhle názvem mívají v těstě minimum droždí a kynou třeba celý půlden nebo přes noc.