Prosedlá buchta s tvarohem a povidly
Prosedlá buchta, že jste o ni ještě neslyšeli? Možná ji znáte jen pod jiným názvem, a to jako prošívanou deku. Sice vás v této podobě nezahřeje na těle, ale na duši rozhodně ano. Tak honem, pusťte se do pečení.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 430 kJ / 5 839 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 161,33 g |
| Tuky | 200,24 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 1,64 g |
| Sodík | 976 mg |
| Sůl | 2,75 g |
| Sacharidy | 840,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme náplně. Tvaroh rozmícháme s vejci a cukrem, podle potřeby přidáme mléko. Neměl by být moc řídký. Povidla smícháme s rumem a skořicí.
Krok 2: Ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 3: Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko s olejem, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Těsto nalijeme na plech.
Krok 4: Nastříkáme na ně mřížku z tvarohu pomocí cukrářského pytlíku nebo pevného sáčku s ustřiženým růžkem. Do vzniklých čtverečků dáme hromádky povidel (mohou být i kousky ovoce).
Krok 5: Plech vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut. Tvaroh a povidla se během pečení částečně propadnou do těsta. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí vyjít suchá.
Zveřejněno 5. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prosedlá buchta s tvarohem a povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jYKv
Moje poznámka
Prosedlá buchta s tvarohem a povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jYKv
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 6 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 23 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno 15. 12. 2025 18:05:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 11 minutami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 46 minutami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 57 minutami
Krkovička po staročesku
katadanisova11 před 1 hodinou
Perníčky,které jsou hned měkké
Noumik před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Majka80 před 1 hodinou
Perníčky hned měkké pro děti vylepšené
Virtuous0112 před 2 hodinami
Dršťková polévka z hub
magdalenka před 3 hodinami
Vepřová kýta v královské peřince
LenuleJ. před 4 hodinami
Masové koule s medvědím česnekem a paprikou v pomalém hrnci
Pavlina06 před 5 hodinami
Tématické fráze:
tvarohovo povidlová buchta,
koláč s tvarohem a povidly,
tvarohová buchta s povidly,
prosedlá buchta s tvarohem,
koláč s povidly a tvarohem,
kynutý koláč s tvarohem a povidly,
buchta s tvarohem a povidlím,
hrnková tvarohová buchta s povidly,
tvarohovo povidlový moučník,
tvarohovopovidlová buchta,
prosedlá buchta,
moučník s tvarohem a povidly,
tvarohové buchty,
buchta s tvarohem,
tvarohová buchta s povidlím,
buchta s tvarohem a makem,
buchta s povidlama,
pečení s tvarohem,
buchty s tvarohem,
povidlová buchta na plech
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
tvaroh,
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mléko,
povidla švestková,
rum,
skořice
Komentáře (20)