Medvědí chleba
Tento menší chutný chléb připravíme velmi snadno za pomoci domácí pekárny. S jarními bylinkami v těstě bude krásně vonět, zejména pak po medvědím česneku. Chléb si vycháte k snídani i svačině třeba s čerstvým máslem a solí.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 629 kJ / 1 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,65 g |
Tuky | 28,81 g |
Vláknina | 21,93 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 225,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience dáme do pekárny v uvedeném pořadí a pekárnu nastavíme na program Těsto.
Krok 2: Po vykynutí těsto vyjmeme, olejem vymažeme formu na biskupský chlebíček, vložíme do ní těsto a necháme ještě půl hodiny kynout. Troubu předem rozpálíme na 200 °C.
Krok 3: Před pečením potřeme chléb vodou smíchanou s octem a dáme do trouby. Chléb potíráme i v průběhu pečení. Pečeme 30-40 minut.
Krok 4: Zda je chléb upečený, zkusíme špejlí, po vyjmutí musí zůstat suchá. Po upečení necháme vychladnout.
Zveřejněno 12. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medvědí chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQv5
Moje poznámka
Medvědí chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQv5
Nejnovější recepty
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 5 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 7 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 12 hodinami
Mechové řezy z mikrovlnky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 32 minutami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 47 minutami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 54 minutami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 55 minutami
Sekaná
evik_svistik před 1 hodinou
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 2 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 4 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 6 hodinami
Kuřecí čína
Mike_Fidler před 7 hodinami
Jablkový zázrak
Fitulka před 8 hodinami
Tématické fráze:
proč se dává ocet do chleba,
proč se dává do chleba ocet,
pečení chleba,
biskupský chlebíček z žitné chlebové mouky,
proč ocet do chleba,
recept na biskupský chléb,
jak vypada medvědí česnek,
proč dát ocet do chleba,
proč se dává ocet do těsta,
cesnek uci,
proč potírat chléb vodou,
pečeme chleba s česnek,
proč se dava do testa ocet,
ocet do chleba,
proc ocet do testa,
proč se dává do pečiva ocet?,
proč se dává olej do těsta na chleba,
proč se přidává ocet do těsta na chleba?,
chleb pečeny s medvědim česnekem,
medvědí pečení chleba
Suroviny:
voda,
ocet,
olej,
sůl,
cukr,
mouka chlebová hladká,
mouka tmavá chlebová žitná,
droždí čerstvé,
pažitka,
česnek mědvědí,
libeček,
kmín celý,
olej,
ocet
Komentáře (9)
Jo, ještě +9