Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dračí sen s játry

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Drůbeží játra silně obalíme ve sladké paprice a mouce. Krok 2: Na tuku postupně osmažíme na mírném plameni na pánvi a odkládáme zvlášť do hrnce pod pokličku, aby játra zůstala horká. POZOR nepřepálit tuk. Krok 3: Do použitého horkého tuku po osmažení všech kousků jater dáme orestovat nakrájenou cibuli a česnek . Vznikne krásně načervenalý základ . Pak přidáme nejlépe čertvě nakrájené natě, rajský protlak, po chvilce najemno nakrájený pórek a rozkrájené naložené kozí rohy. Krok 4: Vše mícháme a chvíli restujeme . Pak naředíme nálevem z nakládaných papriček nebo vývarem nebo kostičkou masoxu v troše vody. Krok 5: Až je vše rozpuštěný a provařený, nalijeme na játra v hrnci. Příloha rýže, brambory.

Zveřejněno 23. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dračí sen s játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r20K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dračí sen s játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r20K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborné. Jen změna pro vepřová játra (dala jsem i část kozí)po opečení jsem to dala do tlakového hrnce. V tlakáči trochu oleje s vodou a dáme vrstvu jater, vegetu, sůl, zelenou petrželku,cibuli, pórek,česnek a další vrstvu jater a dle potřeby můžeme ještě trochu vody. Do poslední vrstvy přidáme trochu plnotučné hořčice. Dovaříme 30min...:)

Moc nám to chutnalo, dělávám podobně, ale kozí rohy, které milujeme, by mě tam nikdy nenapadlo dát. Paprika se nepřipálí, játra v mouce neprskají, celková výborná a pikantní chuť. Perfektní nápad, díky, posílám bod.

Vyborna vecere,rychle a chutne. Pustila jsem si k tomu film Cinka Panna a byla spokojena.

Mirčo, takové krásné recepty a fotky a já je objevuju takhle v noci:-(Moc pěkné. Tobě velikou pochvalu:yes::yes::yes: a pro pbarvu bodík +

Jikotko:-),Pavle:-) - děkuju.

Nějak mi recept unikl,ukládám a vyzkouším....Mirčo,máš krásné fotky :yes::yes::yes::-K:-K

Hanko, měl jsem na mysli játra celá přepůlíme, jestliže máš již naporcované kousky, nechej velikost již naporcovanou. Jsem rád, že Mirce chutnalo, to je ta největší odměna udělat někomu tadost. :-K

Hanko(neregi.):-),játra jsem rozmrazila,očistila a větší kousky překrojila na půl.Obalovat lze po kouskách v misce s rozmíchanou moukou a ml.paprikou.Já jsem játra před obalením i jemně osolila;-).Přeji dobrou chuť:-K.

Hanka (neregistrovaný/á) - s tím přepůlením bych si hlavu nedělala, stejně se musí balíček rozdělat a játra probrat, takže když je tam velký kus, tak ho přepůlím, jinak nechám být.Na tom fakt recept nestojí.
Jinak komentáře od Mirči a pbarvy považuju za dostatečně jasné, takže věřím, že je to skvělé a postup rvněž.Mám to taky k odzkoušení, nepřišla na to ještě řada;-)

To mám obalit celou půl kilovou hrudu jater? Když mám játra přepůlit, tak to znamená, že jsou asi mražena. :-// A jestli jsou játra nemražena, tak jak je mám rozpůlit? To mám rozpůlit každý malý kousek jater? Nakrájet je na menší kousky? Nechápu jak to mám udělat a proč. Já obaluji každý kousek jater. Na fotce jsou pěkné malé kousky, tak jsem z teho jelen. Vysvětlí mi to někdo?

Pbarva:-)dovolím si k vašemu receptu přidat pár fotek (pokud nebudete chtít - smažu) a pochvalu za velmi dobré jídlo:-p.Játra pokud se smaží na střední plameni a párkrát se obrátí,tak opravdu nemají tendenci se připalovat (paprika) a zanechají oleji krásnou oranžovou barvu;-).Přidávám boďku č.2.

Ahoj Jani, je to obalené v paprice a ještě v mouce, není se čeho bát, já dělal 1 kg a v pohodě, hlavně smažit při nižší teplotě, i tak jsou brzy osmažené a neprskají, hlavně se nebát, nejsem nijak zručný a taky jsem se do toho pustil a výsledek - SUPER:yes:

No, hodně zajímavé, jen fakt nevím, jak to orestovat obalené v paprice, když těch jater bude třeba půl kila, aby paprika nezhořkla. No, na to bych si moc nevěřila. Jinak, kdo by si troufnul, řekla bych zajímavý recept.;-)

Tématické fráze:
kozí játra, draci v hrnci recepty, kozí játra recepty, kozí jatra recept, kozí rohy sušené, kozí rohy-sušené, draci v hrnci, sušené kozí rohy, drůbeží játra obalená v mouce, draci pomazanka, kozí vnitřnosti, játra recept, játra velky nebo maly plamen, recepty kozí játra, dračí směs, sušení jater, dračí medailonky, jatra neprskaji, dračí směs recept, recept na kozi jatra

Suroviny:
játra drůbeží, sůl, paprika sušená sladká, mouka hladká, pažitka, protlak rajčatový, cibule, česnek, pórek, paprika kozí roh, masox, feferonky sušené

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu