Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná bůčková kapsa

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 461 kJ /
5 846 kcal
Bílkoviny258,52 g
Tuky521,45 g
Vláknina12,92 g
Cholesterol 805 mg
Sodík 1,22 g
Sůl2,20 g
Sacharidy26,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček si omyjeme a dáme na linku. Krok 2: Ostrým dlouhým nožem do něj vyřízneme podélně kapsu mezi masem a další vrstvou sádlíčka, nejlépe tam, kde je to měkké a dobře se řeže. Krok 3: Osolíme, vnitřek vymažeme kremžskou hořčicí. Krok 4: Vložíme náplň. Krok 5: Sešijeme potrav. nití. Krok 6: Do pekáčku nakrájíme na půl kolečka cibulku. Krok 7: Na ni vložíme bůček tak, aby ten tlustý, tvrdší kus byl nahoře. Krok 8: Kůži prořežeme- uděláme mřížku, aby se lépe vypékal tuk. Krok 9: Pokmínujeme, očesnekujeme a podlijeme cca 2 dcl vody. Žádný olej ani jiný tuk nedáváme, bůček má tuku dost. Krok 10: Pečeme zaklopené cca 1,5 hodiny na 250 °C. Krok 11: Odklopíme, podlijeme a dopečeme ještě podle potřeby na 200 °C cca 30 minut. Krok 12: Bůček vyndáme a výpek dáme na plotnu. Podlejime trochou vody a vaříme, přidáme 1/2 kostky masoxu nebo podravku, jak kdo má rád a podle potřeby dosolíme. Krok 13: Zahustíme moukou, rozmíchanou v troše vody s hořčicí. Krok 14: Převaříme cca 5 minutek, aby nebyla cítit mouka. Je z toho asi půl litru šťávy.

Zveřejněno 18. 4. 2010

Poznámka autorky k.radulka

Podléváme s ní maso. Podáváme s knedlíkem, se zelím, s bramborem, nebo jen tak, s chlebem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná bůčková kapsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQB2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná bůčková kapsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQB2

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Taky dělám,plním pokaždé něčím jiným:-p:yes:+6

Já bůček plním mandlovou nádivkou, ale toto vypadá také moc pěkně a k této dobrůtce je bodík na cestě :yes::-p

:yes::yes:

Já dělávám tuhle kapsu, ale plním ji jinak. Ta náplň je z toho nejlepší;-):-p:yes::yes:

Ivanko to je tím že vršek masa neprořežeš. Pak je vnitřek krásně pečený a ne jak ty říkáš vařený:-8

Plněnou bůčkovou kapsu vůbec nedělám, nechutná nám protože nádivka je v bůčku vařená. Já peču nádivku v pekáčku vedle bůčku. Máme ji rádi hezky propečenou. Jinak je mňamózní jídlíčko.

Tématické fráze:
buckova kapsa, kapsa z bůčku, recept bůčková kapsa s nádivkou, nádivka do bůčku, bůček kapsa, vepřová bůčková kapsa, plněná kapsa, bůčková kapsa s nádivkou, bůčková nádivka, bůčková kapsa s nádivkou - recept, nádivka do vepřové kapsy, kapsa v bůčku, kapsa z vepřového bůčku, plněný bůček houbovou nádivkou babicovy dobroty, babicovy dobroty bůček s houbovou nadivkou, buček plněná kapsa, plněná vepřová kapsa, bucekkapsa, veprova kapsa z bucku, nadivka do buckove kapsy

Suroviny:
bůček bez kosti, kmín mletý, česnek sušený, hořčice kremžská, sůl, pepř, okurky sterilované, párky, beraní rohy, cibulka, sýr uzený, cibule, mouka hladká, hořčice, voda, masox

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu