Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 862 kJ / 6 659 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,04 g |
Tuky | 317,30 g |
Vláknina | 20,80 g |
Cholesterol | 2,45 g |
Sodík | 763 mg |
Sůl | 1,78 g |
Sacharidy | 821,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: Bílky našlehat a postupně vsypávat půlku cukru, druhou polovinu cukru vyšlehat se žloutkama a pomerančovou kůrou do pěny.
Krok 2: Potom postupně zašlehávat olej, pak přidat všechny sypké ingredience (mouka, kakao, skořice). Nakonec opatrně vmícháme bílky.
Krok 3: Těsto se vlije do vymazané a vysypané formy(průměr 24 cm) a vloží se do trouby na 175 stupňů. Doba pečení 45 - 50 min.
Krok 4: Krém: Den předem povaříme plechovku se Salkem 1,5 - 2 hodiny. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink (při občasném míchání nechat vystydnout). Vyšleháme máslo, pak zašlehat pudink a nakonec Salko.
Krok 5: Marcipán: Vše umíchat dohromady (cukr a sušené mléko prosít) a vypracovat tvárnou hmotu. Při válení podsypávat cukrem nebo mlékem, opět prosátým.
Zveřejněno 12. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový dort s karamelovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MZqO
Moje poznámka
Čokoládový dort s karamelovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MZqO
Nejnovější recepty
Švestkovy koláč s krémem z tvarohu a pudingu
Přidáno před 7 hodinami
Bazalková frittata
Přidáno před 12 hodinami
Nepečený makový koláč
Přidáno před 18 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno 5. 9. 2025 20:46:25
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno 5. 9. 2025 20:40:42
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno 5. 9. 2025 20:02:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzský hruškový koláč
Janicee před 2 hodinami
Drožďová polévka
HanaHanka před 2 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Bretik před 2 hodinami
Naložená ačokča Dagmar
Bretik před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
HanaS92 před 3 hodinami
Kuřecí roláda plněná vejci a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Stefi.f před 3 hodinami
Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou
vanilj před 6 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
Frant.cermak@seznam.cz před 6 hodinami
Základní Donuts - Donut maker
icecube58 před 7 hodinami
Vepřové kotlety podle balkánské kuchařky
michaelatomastikova999 před 8 hodinami
Tématické fráze:
čokoládový krém do dortů,
čokoládový dort,
krem ze salka,
dort,
čokoládový krém ze salka,
čokoládový krém,
čokoládový krém na dort,
krém na dort ze salka,
čokoládový dort s krémem,
dort ze salka,
krém na dort,
karamelový dort ze salka,
krém do dortu ze salka,
dortový krem ze salka,
dort s krémem ze salka,
čokoládový dortový krém,
čokoládový dort s karamelem,
krém do čokoládového dortu,
krém ze salka a másla,
dort ke čtyřicátinám
Suroviny:
cukr krupice,
žloutek,
kůra pomerančová,
olej,
kakao,
mouka hrubá,
mouka hladká,
skořice,
krém,
salko,
máslo,
mléko,
pudink karamelový,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
olej,
med,
tresť mandlová sladká,
voda
Komentáře (53)
Tento dort už jsem dělal několikrát a výše zmíněný postup se osvědčil.
PS: přikládám fotku
Chci se zeptat krém dáváš i pod potahovou hmotu, nebo zvrchu dort nenatíráš?Já osobně bych dělala krém buď jen ze Salka, nebo jen z čokoládového pudingu, ale ne obojí
Bilky - OK
Zloutky - nemozne vytvorit testo! Vzala jsme 4 zloutky 62,5g cukru a pom. kuru, ty jsem slehala asi tak 15 min. pak jsme pridala 7,5 cl oleje a posleze jsem se snazila pridat mouku a kakao - V TOM je vsak zadrhel!! Jelikoz jeste jsem nevmichala vsechno a uz je testo tak huste, ze mixer je schopen jej jen stezi zamichat!!! pridala jsem jak popsano 25g + 65g mouky a 35g kakaa.
Jedine v cem by mohl byt problem - nemam snad po 15 min. dostaecne vyslehane zloutky? nemam bohuzel hrubou mouku - tak jsem kompromisne pridala celkove neco mezi hladkou polohrubou 90g.
Muze mit prosimmnekdo poradit? Nebo je to normalni, ze to testo tak zhoustne?? Ale v tom pripade neni mozne opatrne vmichat bilky a uz vubec ne testo VLIT na plech...
Predem diky za odpoved!!
Já do salkového krému puding nepřidávám, ten ti myslím způsobil to zřídnutí.
Na ty lístečky máš formičku ?