Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Medvědí česnek skvěle chutná a je velmi prospěšný našemu zdraví. Ale jak ho uchovat? Listy medvědího česneku rozmixujeme s vlašskými ořechy, olivovým olejem a solí, a v dobře uzavřené skleničce v lednici můžeme pesto uchovávat i několik měsíců.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 581 kJ / 856 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 95,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listy medvědího česneku pokrájíme, vložíme do mixéru, přidáme olej, ořechy a sůl, poté rozmixujeme na pastu.
Krok 2: Je-li třeba, přidáme ještě olej nebo listy medvědího česneku, ořechy podle požadované konzistence a chuti a znovu rozmixujeme.
Krok 3: Hotové pesto vložíme do sklenice, hladinu zakápneme olejem.
Krok 4: Hrdlo skleničky otřeme čistou utěrkou a uzavřeme. Sklenice zavíčkujeme a uložíme do lednice.
Krok 5: Uchováváme v lednici. Po každém odebrání opět pesto zalijeme olejem tak, aby nevyčnívalo a nepřišlo do styku se vzduchem.
Zveřejněno 5. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EqYK
Moje poznámka
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EqYK
Nejnovější recepty
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 1 hodinou
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 14 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 14 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 14 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 14 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové zelí
janatka před 24 minutami
Cuketové halušky
janatka před 27 minutami
Cuketové palačinky
janatka před 33 minutami
Jablečný závin bez kynutí
janatka před 38 minutami
Pizza z cottage placky pro děti
janatka před 41 minutami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Medvidek před 1 hodinou
Italská rajčatová polévka
Bohunka37 před 1 hodinou
Babiččina rychlá kulajda
olivka před 3 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 15 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 15 hodinami
Tématické fráze:
medvědí česnek recepty,
jak uskladnit medvědí česnek,
medvědí česnek uskladnění,
pasta z medvědího česneku,
medvedi cesnek,
uskladnění medvědího česneku,
česnek medvědí recepty,
pesto,
recepty z medvědího česneku,
medvědí česnek prodej,
česnekové pesto,
uchovani medvediho cesneku,
vlašské ořechy recepty,
pesto recept,
medvedí česnek pasta,
pasta z medvědího česneku recept,
vlašské ořechy prodej 2014,
pesto z medvedieho cesnaku,
konzervace medvědího česneku,
medvědí česnek v kuchyni uskladnění
Suroviny:
česnek mědvědí,
olej olivový,
ořechy vlašské,
sůl mořská
Komentáře (39)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Ale nevšimla jsem si, že mi tablet přepsal 2 dl na 2 do, ach jo.
Petra Ku.: Orisky nevadi, vadil by treba syr, ale ten v receptu neni.
že je to najspoľahlivejší spôsob uchovania med. cesnaku.
Listy umyjem, posekám, natlačím do dózičiek. Pred použitím "vyškrabem" potrebné množstvo zmrazených listov. Dávajú aj do sáčkov na tlačenku, kde odkrajujú potrebné kusy, nemám odskúšané. Bojím sa napáchnutia mrazničky.