Rohlíkbába - sestra Žemlebáby
Žemlovka, typické české sladké jídlo. V tomto receptu je připravena z rohlíků, s tvarohovou vrstvou plnou rozinek a také s vrstvou podušených jablek se skořicí. Pokud se vám doma sejde víc starých rohlíků, neváhejte ji připravit.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 472 kJ / 3 937 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 181,09 g |
| Tuky | 103,45 g |
| Vláknina | 46,35 g |
| Cholesterol | 2,18 g |
| Sodík | 3,73 g |
| Sůl | 8,60 g |
| Sacharidy | 547,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Polovinu vajec (4) rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky budeme šlehat s tvarohem a z bílků ušleháme sníh.
Krok 2: Jablka zbavíme jadřinců - neloupeme. Nakrájíme na tenké plátky. Měkký tvaroh ušleháme se 4 žloutky a 3 lžícemi moučkového cukru.
Krok 3: Jablka, rozinky, mletou skořici a 3 lžíce krystalového cukru dáme do pánve WOK a lehce podusíme.
Krok 4: Rohlíky nakrájíme na kolečka. Ve větší míse rozšleháme zbylá 4 vejce společně s mlékem.
Krok 5: Zapékací nádobu vymažeme máslem a dno poklademe kolečky rohlíků namočených v rozšlehaných vejcích s mlékem. Potřeme vrstvou tvarohové směsi.
Krok 6: Pokračujeme vrstvou podušených jablek a rozinek se skořicí - dáme asi polovinu. Následuje další vrstva rohlíků, zbytek tvarohové směsi, jablko-rozinko-skořicová směs. Vše pokryjeme poslední vrstvou rohlíků a co to jde umačkáme.
Krok 7: Dáme zapéct do vyhřáté trouby na 180°C na zhruba 40 minut. Těsně před koncem, jakmile zezlátne povrch, pokryjeme sněhovou vrstvou, kterou získáme ušleháním 4 bílků s 1 lžící moučkového cukru. Necháme zezlátnout.
Zveřejněno 1. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rohlíkbába - sestra Žemlebáby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZp9
Moje poznámka
Rohlíkbába - sestra Žemlebáby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZp9
Nejnovější recepty
Podzimní skořicové rolky s krémem
Přidáno před 1 hodinou
Losos s hráškovým pyré
Přidáno před 4 hodinami
Marinovaný pečený bůček, špekové knedlíky, restované zelí a silná omáčka z výpeku
Přidáno před 5 hodinami
Krémová rychlá rajčatová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Jednohubky s mini mozzarellou a cherry rajčátky
Přidáno před 7 hodinami
Kapr v listovém těstě s peperonatou
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina ořechová bábovka
Priserka před 17 minutami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
sab.pol@ před 21 minutami
Domácí houstičky
Vratis před 22 minutami
Babiččin trhanec s jablky
Jandulka18 před 46 minutami
Piškotový svítek do polévky
Kajkajak před 47 minutami
Salátový losos
Kajkajak před 49 minutami
Nejsilnější zeleninový vývar
Kajkajak před 54 minutami
Bublanina
pesskecupem před 1 hodinou
Nepečený dort s tvarohem a ovocem
[email protected] před 1 hodinou
Bramborové krokety
rybarka007 před 1 hodinou
Tématické fráze:
zemle bába,
žemlovka s jablky a tvarohem recept,
žemlovka z vánočky s čokoládou,
zemlbaba z jablek z rohlíků,
semlobaba,
jídlo z rohlíku a jablek,
zemlbába tvarohová recept,
zemlibába,
zemlobaba,
žemlovka z loupáků,
zemlebaba s tvarohem,
zemlebaba-recept,
zemlbába recept,
vynikající žemlovka,
zemlebába bez tvarohu,
jablkový nákyp zemlebába,
zemlbaba na slano,
zemlovka s jablkem a snehovou penou,
vynikající zemlbaba z vanocky,
rohlík a jablko
Suroviny:
rohlík,
jablko,
mléko,
vejce,
cukr moučkový,
skořice mletá,
cukr krystal,
tvaroh měkký,
rozinky,
máslo
Komentáře (16)