Jahodové řezy od Dr.Oetkera
Lehký piškotový moučník bez mouky, ve kterém šťavnaté jahody, jemný krém a čokoládová poleva vytvářejí neodolatelnou kombinaci chutí, to je moučník, osvěžující sladkost, ideální na letní setkání s rodinou.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 133 kJ / 1 944 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,60 g |
Tuky | 107,80 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,50 g |
Sodík | 617 mg |
Sůl | 1,73 g |
Sacharidy | 195,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mléka, cukru a krému Dr.Oetker vyšleháme tuhý krém, který dáme do lednice do doby, než upečeme piškot.
Krok 2: Ve šlehači vyšleháme vejce s jahodovými pudinky, cukrem a práškem do pečiva do pěny. Nalijeme na pekáček vystlaný pečícím papírem. Pečeme zvolna, na 170 °C asi 20 minut, řídíme se zkušeností s vlastní troubou.
Krok 3: Po úplném vychladnutí upečený základ potřeme džemem, naskládáme na něj piškoty a jahody a pokapeme šťávou z kompotu smíchanou s rumem. Potřeme již připraveným krémem, polijeme čokoládou a dáme vychladit do lednice.
Zveřejněno 22. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové řezy od Dr.Oetkera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Drz
Moje poznámka
Jahodové řezy od Dr.Oetkera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Drz
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 58 minutami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 10 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 11 minutami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 2 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 2 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 2 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 3 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 3 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 3 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 3 hodinami
Boloňské špagety
Lara.S před 3 hodinami
Tématické fráze:
jahodové recepty,
jahodové řezy,
jahodové moučníky,
jahodový řez,
dr oetker recepty,
jahodové,
jahodové řezy recepty,
recepty na jahodové řezy,
jahodový řezy,
recepty dr. oetkera,
řezy jahodové,
moučníky dr. oetkera,
řezy s jahodami,
krém dr.oetker,
dr oetker krém,
jahodová poleva recept,
recepty jahodové řezy,
www dr oetker recepty,
dr. oetker krém,
moučníky dr. oetker
Suroviny:
pudink jahodový,
cukr moučkový,
vejce,
prášek do pečiva,
krém dr.oetker,
cukr,
mléko,
piškoty,
poleva čokoládová,
marmeláda,
jahody,
rum
Komentáře (87)
poleva je z dílny made in srettíkov
takže Jani,s tvou pomocí,hotovo,je to vynikající záležitosts,kdoporučuji dělat den před plánovanou konzumací,piškoty se krásně nasáknou,jsou vláčné a voňavé po jahůdkách,korpus není vůbec houbovitý,naopak,je vláčný a to jsem pudinkový korpus dělala poprvé,míchala jsem tak,jak je psáno Jankou(na korpus)vše dohromady a měla obavu,protože to bylo dost řídké,ale,dvacet minut poctivého šlehání a výsledek....příště zkusím umíchat vejce s cukrem a pak přidat zbytek ingrediencí....výborný moučník,doporučuji,bod už jsem dala,teď posílám jen fotky-nic moc,no
Irrena, je fakt skvělý, ikdyž zase stojí asi 26 kč, ale žádné nervy, že se to srazí, je pevný, super
Ten krém znám a je opravdu moc dobrý, může se do něj přidat i máslo ale já nedávám, je takový lehoučký,žádná bomba
Sodovka já vždy dělám jen na malý plech, aby bylo dost i pro babinu a děcka, pokud příjdou, aby ochutnaly. Mi stačí, jak olizuji vařechu