Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 821 kJ / 8 084 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,66 g |
Tuky | 327,41 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 2,16 g |
Sodík | 2,15 g |
Sůl | 4,84 g |
Sacharidy | 1 065,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh, postupně zašlehávat (střídavě) žloutky a olej a nakonec lehce vmíchat mouku. Formu vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
Krok 2: Krém: Z mléka a prášku uvaříme pudink a ihned zakryjeme fólií na potraviny. Necháme chladnout. Vyšleháme máslo a cukr a postupně přidáváme po lžících pudink, pak cukr, rum a nakonec zašleháme zakysanou smetanu. Nejdůležitější je stejná teplota každé suroviny, která přijde do krému. Dokonce i rumu. Připravte si vše, včetně uvařeného pudinku už večer na jedno místo.
Krok 3: Potahovací hmota: Tak to je ten největší oříšek. Začněte sítem. Cukr a sušené mléko. Máme přeseto.
Krok 4: Přidejte zhruba 4 lžíce oleje, 4 lžíce sirupu, 1 lžíci vody a kápněte mandlové aroma. Ponořte ruce a začněte zpracovávat. Je to tuhé? Přidej nejprve sirup, pak opatrně olej, vodu a pokračuj. Přesné množství se napsat opravdu nedá. Záleží na každém, co mu bude vyhovovat.
Krok 5: Ale v každém případě pořádně zadělej do fólie a dej na několik dní uležet do lednice. Pak stačí jen propracovat, vykrájet, nechat zavadnout a zdobit.
Zveřejněno 7. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Inspirace na nudu - dorty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83G5
Moje poznámka
Inspirace na nudu - dorty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83G5
Nejnovější recepty
Švestková nutella s karobem a melasou
Přidáno před 46 minutami
Borůvkový džem
Přidáno před 3 hodinami
Slaná roláda s mletým a cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Borůvkové palačinky s krémem
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová marmeláda
Přidáno před 18 hodinami
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Červená řepa
radbastim před 52 minutami
Vydatná vločková polévka s česnekem
m.vanouskova@seznam.cz před 1 hodinou
Brambory zapečené s lilkem, cibulí a rajčaty
Pechova.veronika84 před 2 hodinami
Marmeláda z cukety
janatka před 3 hodinami
Kuřecí plátky v kořeněné omáčce
Koubicka před 14 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
k.trojancova před 15 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
MamaHana před 16 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
MamaHana před 16 hodinami
Chutné vafle
Kubabuba14 před 16 hodinami
Sterilovaná rajčata na všechno
olivka před 17 hodinami
Tématické fráze:
inspirace na dorty,
co napsat na dort,
recept na dort 22 průměr,
dorty z marcipánu pro inspiraci,
dorty inspirace,
dorty z internetu,
svatební dorty inspirace,
dort trubka,
dorty pro inspiraci,
inspirace kulaté dorty,
dortové inspirace,
recept na nudu,
inspirace z marcipánu,
inspirace dorty,
marcipánové dorty inspirace,
dort inspirace,
marcipán inspirace,
inspirace na dort,
svatební dort inspirace,
krémový dort inspirace
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
olej,
mouka hladká,
mléko,
pudinkový prášek,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
mandlové aroma,
sirup pšeničný,
olej,
voda
Komentáře (29)
Ale ještě jedna rada.Tu potahovací hmotu si před modelací nechte alespoň 4 dny v ledničce.Potom se s ní pracuje lépe.