Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 821 kJ / 8 084 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 214,66 g |
| Tuky | 327,41 g |
| Vláknina | 7,20 g |
| Cholesterol | 2,16 g |
| Sodík | 2,15 g |
| Sůl | 4,84 g |
| Sacharidy | 1 065,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh, postupně zašlehávat (střídavě) žloutky a olej a nakonec lehce vmíchat mouku. Formu vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
Krok 2: Krém: Z mléka a prášku uvaříme pudink a ihned zakryjeme fólií na potraviny. Necháme chladnout. Vyšleháme máslo a cukr a postupně přidáváme po lžících pudink, pak cukr, rum a nakonec zašleháme zakysanou smetanu. Nejdůležitější je stejná teplota každé suroviny, která přijde do krému. Dokonce i rumu. Připravte si vše, včetně uvařeného pudinku už večer na jedno místo.
Krok 3: Potahovací hmota: Tak to je ten největší oříšek. Začněte sítem. Cukr a sušené mléko. Máme přeseto.
Krok 4: Přidejte zhruba 4 lžíce oleje, 4 lžíce sirupu, 1 lžíci vody a kápněte mandlové aroma. Ponořte ruce a začněte zpracovávat. Je to tuhé? Přidej nejprve sirup, pak opatrně olej, vodu a pokračuj. Přesné množství se napsat opravdu nedá. Záleží na každém, co mu bude vyhovovat.
Krok 5: Ale v každém případě pořádně zadělej do fólie a dej na několik dní uležet do lednice. Pak stačí jen propracovat, vykrájet, nechat zavadnout a zdobit.
Zveřejněno 7. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Inspirace na nudu - dorty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83G5
Moje poznámka
Inspirace na nudu - dorty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83G5
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 4 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 7 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 27 minutami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 1 hodinou
Banánky ze strojku
Vilik před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 2 hodinami
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 2 hodinami
Linecké smajlíky
Evculina84 před 2 hodinami
Liduščin vaječný koňak
Evculina84 před 3 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 4 hodinami
Tématické fráze:
inspirace na dorty,
co napsat na dort,
recept na dort 22 průměr,
dorty z marcipánu pro inspiraci,
dorty inspirace,
dorty z internetu,
svatební dorty inspirace,
dort trubka,
dorty pro inspiraci,
inspirace kulaté dorty,
dortové inspirace,
recept na nudu,
inspirace z marcipánu,
inspirace dorty,
marcipánové dorty inspirace,
dort inspirace,
marcipán inspirace,
inspirace na dort,
svatební dort inspirace,
krémový dort inspirace
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
olej,
mouka hladká,
mléko,
pudinkový prášek,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
mandlové aroma,
sirup pšeničný,
olej,
voda
Komentáře (29)
Ale ještě jedna rada.Tu potahovací hmotu si před modelací nechte alespoň 4 dny v ledničce.Potom se s ní pracuje lépe.