Základní hnědá omáčka
Základní silná omáčka, která se dá využít i na přípravu dalších pokrmů. Z kořenové zeleniny, uzeniny, kostí a vína připravíme omáčku, kterou po vychladnutí můžeme zamrazit a mít ji tak vždy po ruce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 054 kJ / 7 422 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 680,64 g |
Tuky | 503,95 g |
Vláknina | 24,90 g |
Cholesterol | 1,71 g |
Sodík | 7,76 g |
Sůl | 18,84 g |
Sacharidy | 30,95 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Základní hnědá omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MJ1O
Moje poznámka
Základní hnědá omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MJ1O
Nejnovější recepty
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 8 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 9 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Grilovaná krkovička
Merylas před 24 minutami
Pomazánka z pečeného vepřového masa
RendaAda před 28 minutami
Pastýřský koláč s jehněčím nebo hovězím masem
NellaGW před 1 hodinou
Kachní stehna na žampionech
Leren před 1 hodinou
Fofr broskvový koláč
Jannybar před 2 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
AndreaAbb před 2 hodinami
Pistáciový rychlý dort
Mart1neek před 2 hodinami
Jogurtový dort s rybízem
Mart1neek před 2 hodinami
Kakaové muffiny
Mart1neek před 2 hodinami
Avokádový tataráček
Simona Maskova před 3 hodinami
Tématické fráze:
uho omáčka,
uho,
uho omáčka recept,
omačka uho recept,
omáčka uho,
uho recept,
recept na uho omáčku,
základní omáčka,
recept na uho,
základní tmavá omáčka,
recept na hnědou omáčku,
jak udělat hnědou omáčku,
recept uho,
tmava omáčka,
jak ztmavit omacku,
univerzální hnědá omáčka-recept,
jak udelat uho,
uho omáčky,
tmave omacky,
recept na uho omacky
Suroviny:
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
šunka od kosti,
kost telecí,
slanina,
tymián,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
ghee,
olej,
sůl,
madeira
Komentáře (25)
Je to takové zvláštní jídlo, na jednu stranu se tím opovrhuje, jako čímsi školnojídelnovým, na druhou jednoduchost občas má své výhody. A když se nepoužije chemie, tak vlastně neexistuje důvod nadávat na zdravost. Jen ten vzhled...
omáčka neboli uho . cibule olej mouka . a potom byla ještě polévka MNV mrkev nudle voda za kačku deset