Jednoduchý cuketový chléb

Marie Klara Kuchařka: Marie Klara

Domácí pekárna 3 názory

Suroviny

500 g cukety
600 g mouky
15 g kvasnic
2 lžíce soli
1 lžíce kmínu
1 lžička cukru
popř.
semínka
otruby
vločky atd.
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu umeleme nebo nastrouháme.

  2. Vložíme ji do pekárny jako první, poté mouku a kmín.

  3. Do jednoho rohu sůl a do druhého cukr. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí.

  4. Po signálu můžeme podle chuti přidat různá semínka, otruby, vločky atd.

  5. Pokud se zdá těsto řidší (záleží na druhu cukety i mouky), vhodně se vločkami zahustí. Je-li husté dost, jsou lepší pouze semínka.

    Pečeme na klasický program.

Poznámka

Mouku můžeme použít téměř jakoukoli. Vždy však maximálně třetinu žitné, jinak chléb špatně kyne. Zkoušela jsem hladkou, polohrubou i hrubou, celozrnnou pšeničkou i žitnou, chlebovou pšeničnou i žitnou, a to v různých kombinacích (např. 200 g světlé, 200 g pšeničné celozrnné, 200 g žitné chlebové; jindy 400 g pšeničné chlebové, 200 g žitné chlebové atd.

S větším podílem pšeničné je chléb nadýchanější.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jednoduchý cuketový chléb

Tématické fráze: cuketový chléb cuketový bezlepkový chléb cuketový chleba chleba z cukety chléb z cukety jednoduché recepty z cukety chléb s cuketou cuketový chléb z domácí pekárny domácí pekárna recepty chleba s cuketou cuketový chléb recept chleba s cukety cuketový bezlepkový chleba cuketa recepty domácí chleba s cuketou cuketový chléb domácí pekárna domácí cuketový chléb domácí chleba z cukety cuketový chleba z domácí pekárny cuketovy chleb zitny