Plněné papriky v římském hrnci

toprecepty.cz Kuchař:

Mleté maso 1 názor

43

Suroviny

1/2 kg mletého vepřového masa
1 vejce
sůl
pepř
1 lžíce hořčice
100 g anglické slaniny krájené
4 papriky
2 rajčata
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Římský hrnec si na 10 minut namočíme do studené vody.

  2. Mezitím si maso ochutíme solí, pepřem, hořčicí a spojíme vajíčkem.

  3. Paprikám odřízneme spodky a vyčistíme je, rajčata spaříme v horké vodě a oloupeme.

  4. Na dno římského hrnce rozložíme plátky anglické slaniny, masem naplníme papriky a ty položíme na slaninu, pokud maso zbyde uděláme kuličky a dáme okolo paprik, osolíme.

  5. Na to dáme na plátky krájená rajčata, taktéž osolíme a zakončíme vše plátky anglické slaniny.

  6. Uzavřeme a dáme do studené trouby péct na 250°C. Toto jídlo se dá připravit i bez římského hrnce, musíme ale pekáč pomazat olejem a jídlo podlít trochou vody.

Poznámka

Podáváme s brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněné papriky v římském hrnci

  • Patricie Patricie

    Nemám římský hrnec, ale recept je dobrý. Přidávám cibuli, česnek, kečup. Nechám zapéct v troubě. Velice dobrý výpek. Dávám bod.:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo