

Plněné papriky v římském hrnci
Suroviny
- 1/2 kg mletého vepřového masa
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- 1 lžíce hořčice
- 100 g anglické slaniny krájené
- 4 papriky
- 2 rajčata
Postup přípravy receptu
Římský hrnec si na 10 minut namočíme do studené vody.
Mezitím si maso ochutíme solí, pepřem, hořčicí a spojíme vajíčkem.
Paprikám odřízneme spodky a vyčistíme je, rajčata spaříme v horké vodě a oloupeme.
Na dno římského hrnce rozložíme plátky anglické slaniny, masem naplníme papriky a ty položíme na slaninu, pokud maso zbyde uděláme kuličky a dáme okolo paprik, osolíme.
Na to dáme na plátky krájená rajčata, taktéž osolíme a zakončíme vše plátky anglické slaniny.
Uzavřeme a dáme do studené trouby péct na 250°C. Toto jídlo se dá připravit i bez římského hrnce, musíme ale pekáč pomazat olejem a jídlo podlít trochou vody.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plněné papriky v římském hrnci
-
Nemám římský hrnec, ale recept je dobrý. Přidávám cibuli, česnek, kečup. Nechám zapéct v troubě. Velice dobrý výpek. Dávám bod.