Moučník Figaro
Řezy Figaro spojují jemné těsto s vláčnou jablkovo-ořechovou náplní. Navrch přijde čokoládová poleva s citronovou glazurou, která jim dodá jedinečnou chuť. Ideální moučník k odpolední kávě nebo jako sladká tečka po večeři.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměrech 22,5 × 35,5 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 626 kJ / 5 647 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,42 g |
| Tuky | 275,27 g |
| Vláknina | 40,70 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 690 mg |
| Sůl | 1,87 g |
| Sacharidy | 664,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, Hery, žloutku, vody, vanilkového cukru, rumu a kypřicího prášku do pečiva vypracujeme hladké těsto.
Krok 2: Těsto rozdělíme na poloviny a jednu dáme na chvíli do mrazáku, aby se s ní lépe pracovalo.
Krok 3: Druhou polovinu rozválíme a dáme na dno pekáče.
Krok 4: Jablka očistíme a nastrouháme najemno. Ořechy pomeleme (postrouháme).
Krok 5: Připravíme náplň. Smícháme moučkový cukr, žloutky, vanilkový cukr, kakao, jemně nastrouhaná jablka a mleté ořechy. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka zapracujeme do náplně.
Krok 6: Náplň rozprostřeme na těsto v pekáči. Poté vyndáme druhou polovinu těsta z mrazáku a mezi dvěma fóliemi ji rozválíme do tvaru obdélníku. Pomocí válečku přeneseme na náplň. Upravíme kraje.
Krok 7: Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C asi 30 minut.
Krok 8: Čokoládovou polevu použijeme kupovanou nebo připravíme dle oblíbeného receptu svou.
Krok 9: Citronovou polevu připravíme smícháním moučkového cukru a citronové šťávy. Přidáme dvě lžíce horkého mléka a vymícháme do hladka.
Krok 10: Po upečení a vychladnutí moučníku jej polijeme čokoládovou polevou a cik cak pokapeme citronovou polevou.
Zveřejněno 12. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moučník Figaro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x68n
Moje poznámka
Moučník Figaro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x68n
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
figaro řezy,
rezy figaro,
moučník z hery,
moucniky z hery,
čokoláda na vaření figaro,
dezert figaro,
buchta figaro,
moučníky z hery recept a foto,
moučník mesice,
čokoláda figaro,
figaro rezy recept,
moucnik ze 4 bilku,
figaro.cz,
moučnik raz dva,
fifaro řezy,
jablečný dezert figaro,
figaro buchta s tvarohem,
kakao figaro,
dezert figaro recept,
figaro buchta
Suroviny:
mouka hrubá,
tuk hera,
žloutek,
voda,
cukr vanilkový,
rum,
kypřící prášek do pečiva,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
kakao,
jablko,
ořechy mleté,
bílek,
poleva čokoládová,
cukr moučkový,
mléko,
šťáva citronová
Komentáře (25)