Suroviny pro 1
4-6
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 814 kJ / 2 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,48 g |
Tuky | 252,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 6,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzený špek nakrájíme na menší kostičky, opatrně a zlehka vyškvaříme a škvarečky uzeného špeku vyndáme.
Krok 2: Do tuku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, lehce do tmavší barvy. Zalijeme teplým vývarem, pokud nemáme vývar, použijeme vodu a bujón.
Krok 3: Silnější plátky roštěnky okořeníme bohatě kořením „KOTÁNYI Zvěřina“, zlehka posypeme sušeným tymiánem a „oplácneme“ v hladké mouce.
Krok 4: Zprudka opečeme v trošce oleje a po zatažená masa vkládáme do hrnce se špekovou omáčkou, kterou pomalu táhneme – a maso v ní dusíme, dokud není dle naší potřeby dostatečně měkké (velmi záleží, zda jde o krávu nebo býčka – ale tuto pravdu zná jen řezník). Při dušení hlídáme množství omáčky a přidáváme vodu tak, aby byla lehce pod úrovní masa a nedošlo k vyvření a spálení.
Krok 5: Až je maso měkké, tak jej opatrně vyndáme, vložíme do omáčky odložené škvarečky uzeného špeku a rozmixujeme ponorným mixerem do extra-hladké a lesklé omáčky. V případě, že se nám zdá omáčka řidší, než potřebujeme, tak ji dohustíme opatrně instantní tmavou jíškou, vrátíme zpět plátky masa a podáváme s vařeným bramborem, lehce opečeným se směsí cibule, česneku a mleté červené papriky.
Zveřejněno 23. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí roštěná ve špekové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GRA3
Moje poznámka
Hovězí roštěná ve špekové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GRA3
Nejnovější recepty
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 2 hodinami
Pohár s třešněmi à la tiramisu
Přidáno před 2 hodinami
Jahodovo-jogurtový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Tarhoňa se zeleninovou omáčkou s tuňákem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý litý koláč s třešněmi a drobenkou
Přidáno před 7 hodinami
Fazole podle Gabči
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Zsuzsu1 před 28 minutami
Rýžová polévka pro začátečníky
Jan Nemec před 40 minutami
Banánový chléb (Banana bread)
Lunaskira před 1 hodinou
Jablková buchta s tvarohem
Vladislav. před 4 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Jamca před 4 hodinami
Borůvkový máslový koláč
MisaVysa před 5 hodinami
Babiččiny blbouny
Dejnaj před 5 hodinami
Jahodová zmrzlina
sidonie před 5 hodinami
Pikantní kuřecí křídla
vakl1 před 6 hodinami
Hrnková buchta
Fatima2 před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí roštěná omáčka,
roštěna omačka,
spekova omacka,
hovězí roštěná,
hovězí omáčka,
roštěná omáčka hovězí,
omačka hovězí roštěná,
rostena ze zveriny,
hovězí roštěná recept,
omacky rostena,
hovězí roštěná recepty,
hovezi omacky,
roštěnky babičky dáši,
hovězí v omáčce,
tmavá roštěná,
hovězí roštěná plátky recept,
omáčka z hovězí roštěnky,
roštěná s omáčkou,
recepty hovězí roštěnka,
rostena se spekem
Suroviny:
roštěná hovězí,
špek uzený,
cibule,
tymián,
sůl,
pepř,
bujón,
jíška tmavá instantní,
koření na zvěřinu
Komentáře (13)
Fotky máš, Otto, jak jinak, než opět úžasné...