Losos s křenovým přelivem

mysulka Kuchařka: mysulka

Ryby 14 názorů

Suroviny

4 filety z lososa
sůl
citron
koření Kabajaki (je to koření na ryby, dá se použít i jiné)
olivový olej (ne panenský)
máslo
Přeliv:
200 ml zakysané smetany
2 lžíce Majolky®
2 lžíce nastrouhaného křenu
1 lžička cukru
1 lžička Worcesteru
1 lžička sojové omáčky
2 lžičky panenského olivového oleje
citronová šťáva podle chuti
trochu soli
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filety z lososa pokapeme citronem, osolíme, posypeme kořením a necháme odpočinout.

  2. Křenový přeliv připravíme smícháním všech surovin.

  3. Rozehřejeme olej, přidáme kousek másla a lososa opečeme. Na talíři porce přelijeme křenovým přelivem. Nejlepší příloha jsou vařené, nebo šťouchané brambory.

Poznámka

Inspirace - kniha paní R. Zlaté - Co budu dnes vařit.

Koření Kabajaki kupuju u Antonína a na ryby je úžasné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Losos s křenovým přelivem

Tématické fráze: křenový přeliv příloha k lososu losos recepty křenový přeliv recept losos r losos recept přeliv na lososa losos se smetanovokřenovým přelivem preliv na ryby grilovaný losos s křenovým dipem krenova omacka na lososa křenový přeliv na rybu recepty losos s prelivem.cz losos s přelivem smetanovo-křenový přeliv recept preliv na rybu ryba se smetanovo krenovym prelivem přeliv na ryry preliv na stouchane brambory recept na křenový přeliv

Zapomněl/a jsem heslo