Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládané zelí - bez sterilování

Pokud máte rádi sterilované bílé zelí, ale nemáte v oblibě zavařování, máme pro vás jednoduchý recept na zelí bez sterilování. Hodí se jíst jen tak nebo jako příloha k hlavnímu chodu. Tělu tak dodáte plno zdraví prospěšných látek. Stačí vydržet 2–3 týdny a můžete se do něj pustit.

Hodnocení receptu je 4,5 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vera.a Vera.a

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby odležení

20 min (20 min příprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 979 kJ /
5 731 kcal
Bílkoviny113,73 g
Tuky274,93 g
Vláknina190,00 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 1,08 g
Sůl0,27 g
Sacharidy622,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, umyjeme, nakrájíme na půlkolečka a smícháme s čerstvě nakrouhaným zelím. Krok 2: Přidáme křen, ocet, cukr, Deko a olej, a vše řádně promísíme. Krok 3: Připravenou směs napěchujeme do čistých sklenic, hrdla sklenic dobře očistíme, uzavřeme čistými víčky a uložíme do chladu a temna. Nesterilujeme. Krok 4: Za 2–3 týdny můžeme začít konzumovat.

TIP: 15 oblíbených receptů na čalamádu

Zveřejněno 2. 5. 2010

Poznámka autorky Vera.a

Malý jogurt 150 g.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané zelí - bez sterilování

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PjBz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané zelí - bez sterilování

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PjBz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Leta ho dělám , je super :-)):-p

zajímavé vyzkouším

To vypadá zajímavě.Já dělám každý rok sterilované sladkokyselé zelí,ale dělám ho spoustu a než se to zavaří,tak to dost trvá.Tak to bych to mohla vyzkoušet,že?Tudíž,ukládám;-):-K

Do 1 sklenice o objemu 0,7 litru se nacpe cca 1 kg zelí.

Omlouvám se, špatně čtu, tak jen kolik je z toho sklenic. Díky :-)

Mohu vědět kolik je z tohoto množství sklenic a způsob a dobu sterilování? Děkuji

Znám ho moc dobře, je skutečně moc a moc dobré. Dělám ho každý rok. Má ale jednu velkou chybu, hrozně moc rychle zmizí a každý říká že ho ještě ani pořádně neochutnal.

Tématické fráze:
kysane zeli nakladani, zelí s pyrosiřičitanem, nakladane zeli do sklenic, nakladani kysaneho zeli, nakládání zelí do sklenic, sterilované zelí recept, zelí nakládané do sklenic, nakládáme zelí, recept na zelí sterilované sladkokyselé, sterilovane zeli, sterilovane zeli s pyrosiřičitanem, nakládané kysané zelí, sladkokyselé zelí, jak nakládat kysané zelí, sterilování zelí, zeli s pyrosulfitem, zelí bez sterilování, sterilování, sterilování kysaného zelí, kysané zelí recept

Suroviny:
cibule, zelí, ocet, jogurt, deko, cukr krupice, olej

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu