Staročeská kachna s knedlíkem a se zelím

k.radulka Kuchařka:

Doba přípravy: 3 hodiny PT3H00M 4 porce Jiné maso 1 názor

Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů
57

Suroviny

mladá kachna cca 2 kg
staročeské koření
kousek špeku
jablko
cibule
sůl
(zelí)
1 velké sterilované kysané zelí
cibule
trochu celého kmínu
cukr
hladká mouka
(knedlíky)
1 kg polohrubé mouky
2 vejce
cca 600 ml mléka
sůl
kvasnice kostka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu: omyjeme, osolíme, okořeníme cca 2 lžičky staročeského koření- nešetřete, aby byla kachna krásně provoněná kořením, dáme koření i dovnitř.

  2. Jablko omyjeme a jak je, tak ho vložíme do kachny.

  3. Cibuli očistíme a celou ji také vložíme do kachny.

  4. Dáme do pekáčku psíčkama dolů, posypeme kousky špeku a dáme péct přiklopené na 2 hodinky do trouby na 180 °C.

  5. Dopečeme odklopené na kůrčičku dozlatova ještě 15-20 minutek.

  6. Knedlíky: mouku dáme do vyšší mísy, osolíme, rozklepneme vejce, rozdrolíme kvasnice a podlejeme vlažným mlékem.

  7. Necháme chviličku odstát, aby vzešly kvasnice, pak zaděláme v těsto a necháme cca 50 minut kynout.

  8. Rozdělíme na 4 části, vyválíme na pomoučeném vále v knedle a vaříme v osolené vodě po dvou cca 12-15 minut.

  9. Zelí: cibulku pokrájíme na jemno, osmahneme v hrnci a přidáme kmín.

  10. Dále přidáme pokrájené zelí s polovinou láku, pokud máme zelí z pytlíku, tak bez laku a propláchnuté - je hodně kyselé.

  11. Podusíme do měkka a ochutíme trochou cukru.

  12. Aby bylo sladkokyselé, poprášíme moukou a provaříme, aby nebyla cítit mouka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Staročeská kachna s knedlíkem a se zelím

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo