Pórkový tarte tatin

hosta Kuchařka: hosta

4 (forma 20x25 cm) Bezmasá jídla 4 názory

Suroviny

2 pórky
1/2 většího jablka
1 cm másla
sůl
pepř
sušený česnek
balsamico krém
2 lžíce zakysané smetany
125 g mozzarelly
chlazené listové těsto
parmezán
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očistěný pórek pokrájíme na třícentimetrové špalíčky a nastojato urovnáme do formy, ve které jsme nechali rozpustit máslo. Mezi kousky pórku nepravidelně vsuneme i plátky neloupaného jablka. Posolíme, popepříme, trošku posypeme sušeným česnekem a přikryté alobalem dáme do trouby - pečeme asi 30 minut na 160 st. - do změknutí pórku.

  2. Necháme vychladnout, ještě podle chuti dokořeníme, zakápneme balsamicem, lžičkou rozetřeme trošku zakysané smetany a postrouháme mozzarellou. Připravený koláč zakryjeme plátem chlazeného listového těsta, které zasuneme kolem okrajů formy dovnitř a přimáčkneme.

  3. Vidličkou propícháme na pár místech vrch koláče a pečeme v troubě předehřáté na 200 st. asi 15 minut. Částečně zchladlý koláč pomocí talíře obrátíme a posypeme strouhaným parmezánem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pórkový tarte tatin

Tématické fráze: co na vrch porkove polévka porkovy krem bez lepku porkový koláč z listového těsta a zakysané smetany

Zapomněl/a jsem heslo