Řezy s vaječným likérem
Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
plech 30x40 cm
Nutriční hodnoty
Energie | 21 210 kJ / 5 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,83 g |
Tuky | 304,16 g |
Vláknina | 24,85 g |
Cholesterol | 2,09 g |
Sodík | 979 mg |
Sůl | 2,28 g |
Sacharidy | 414,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Knihovnička receptů
Dobré rady ohledně šlehačky viz komentík:
Sodovka - 11.1.2011 13:19
Zuzka-Cobra - 10.3.2011 10:34
Výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženeme, tak uvedeme večer do varu obyčejnou šlehačku s cukrem a kakaem, a dáme ji vychladnout přes noc, nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 11. 2012 10:17
Michaela: Marmeládu použij, jakou máte rádi. ¨Já většinou vezmu otevřenou. Použila jsem meruňkovou... je to opravdu jedno.
Důležitější je použít dobrou šlehačku (aby dostatečně ztuhla) a dobrý pudink, se kterým máš dobré zkušenosti. Na trhu je jich spousta, ale ne všechny po uvaření pěkně ztuhnou....
papa, ať se podaří
Důležitější je použít dobrou šlehačku (aby dostatečně ztuhla) a dobrý pudink, se kterým máš dobré zkušenosti. Na trhu je jich spousta, ale ne všechny po uvaření pěkně ztuhnou....
papa, ať se podaří
2. 11. 2012 08:59
Prosím o radu.. jakou marmošku používáte?? Nechci to zbytečně zkazit:)) Díky:)
31. 10. 2012 08:52
LuLu: U piškotu je dost vajec, i kdyby byla menší, už bych nic nepřidávala.
Záleží ale opravdu na tom, jak se Ti podaří směs našlehat.
Chce to opravdu dotuha, ale z praxe Ti chci říct, že příště se ti může povést se stejnými surovinami úplně jiný piškot.
Po přidání horké vody ještě směs prošlehávám a díky přidání prášku do pečiva by neměl být problém s naskočením.
Piškot je tady asi jen 1 cm vysoký, takhle mi to chutná, vrstvy jsou stejně vysoké... Pokud máš ale raději vyšší piškot, klidně udělej jiný, třeba svůj osvědčený, nebo pohledej tady na Topkách, jsou jich zde spousty.
a díky, jsem ráda, že řezy nezklamaly
Přeji, ať se Ti příště lepe podaří
Záleží ale opravdu na tom, jak se Ti podaří směs našlehat.
Chce to opravdu dotuha, ale z praxe Ti chci říct, že příště se ti může povést se stejnými surovinami úplně jiný piškot.
Po přidání horké vody ještě směs prošlehávám a díky přidání prášku do pečiva by neměl být problém s naskočením.
Piškot je tady asi jen 1 cm vysoký, takhle mi to chutná, vrstvy jsou stejně vysoké... Pokud máš ale raději vyšší piškot, klidně udělej jiný, třeba svůj osvědčený, nebo pohledej tady na Topkách, jsou jich zde spousty.
a díky, jsem ráda, že řezy nezklamaly
Přeji, ať se Ti příště lepe podaří
31. 10. 2012 00:40
Ahojky všichni Tak tento dezertík Všem vřele doporučuji Je VYNIKAJÍCÍ, všem moc chutnal a zaprášilo se po něm během jednoho dne....Jen mám jednu otázečku. Pudink a pařížská šlehačka se povedli na výbornou,akorát to těsto, bylo také dobré, ale nebylo tak krásně nadýcháné a vysoké.Čím to? Mám zdvojnásobit množství ingrediecí na těsto nebo čím to může být?
11. 4. 2012 11:43
Dana61: Ta to je super - myslím, že nezklamaly
To, že se prodražily, nu což, zase jste si jich považovali a určitě nezbyl ani drobeček
P.S., lepší dražší, než koupené v akci, což můj manžel s oblibou dělá a to je potom někdy překvapení
To, že se prodražily, nu což, zase jste si jich považovali a určitě nezbyl ani drobeček
P.S., lepší dražší, než koupené v akci, což můj manžel s oblibou dělá a to je potom někdy překvapení
11. 4. 2012 11:07
jahodo, tak jsem konečně tyto řezy upekla a musím říct, že jsou opravdu fantastické (tedy bohužel byly)
nemajíc šlehačku Cremefine zvolila jsem již hotovou 500 ml pařížskou šlehačku za 34,90 z Penny - nádherně se vyšlehala a perfektně držela - no bodeť by né, při likvidaci nákupních lístků jsem zjistila, že mi ji napočítali 2x - takže skvělá šlehačka za 70,-Kč - ještě teď mám pupínky, jen kdybych věděla, která to byla pokladní....ale řezy byly opravdu skvělé
nemajíc šlehačku Cremefine zvolila jsem již hotovou 500 ml pařížskou šlehačku za 34,90 z Penny - nádherně se vyšlehala a perfektně držela - no bodeť by né, při likvidaci nákupních lístků jsem zjistila, že mi ji napočítali 2x - takže skvělá šlehačka za 70,-Kč - ještě teď mám pupínky, jen kdybych věděla, která to byla pokladní....ale řezy byly opravdu skvělé
8. 4. 2012 13:33
rebeka:Rebi, máš je překrásné a kdy Ty otvíráš tu svou cukrárničku?
8. 4. 2012 12:44
Rebi opět výstavní kousky
Já pistáciové také milujuuuuu
Já pistáciové také milujuuuuu
8. 4. 2012 11:25
jahoda: tos mohla já pistáciové všechno miluju
8. 4. 2012 11:22
rebeka: krásné, ostatně jako vždy od Tebe
Mohly být ale více zelené, byly by víc jarní
Kdybys cinkla, poslala bych Ti těch pistáciových aspoň 5, chodí s každým druhým časopisem a já pistáciový pudink, nebo zmrzlinu teda vůbec nemusím
Díky
Mohly být ale více zelené, byly by víc jarní
Kdybys cinkla, poslala bych Ti těch pistáciových aspoň 5, chodí s každým druhým časopisem a já pistáciový pudink, nebo zmrzlinu teda vůbec nemusím
Díky
8. 4. 2012 11:00
jahu, přeju hezké svátky
po delší době jsem dělala tento tvůj skvost
ovšem, to bych nebyla já, abych něco nezbabrala
milion pudingů doma... všechny od doktora .. Oetkera.. jiné ani nekupuju jenže.. co myslíš byl vanilkový ani jeden tedy jeden ano.., ale Premium.. ten fešácký a jinak dva pistáciové taky Prémium.. nezbylo nic jiného, než tam dát ty, co jsem měla.. tak se nediv.. a nemysli, že to zelené, je plíseň nebo zkažené to jsou ty pistácie
výborný byl i tak.. zase s jinou chutí
po delší době jsem dělala tento tvůj skvost
ovšem, to bych nebyla já, abych něco nezbabrala
milion pudingů doma... všechny od doktora .. Oetkera.. jiné ani nekupuju jenže.. co myslíš byl vanilkový ani jeden tedy jeden ano.., ale Premium.. ten fešácký a jinak dva pistáciové taky Prémium.. nezbylo nic jiného, než tam dát ty, co jsem měla.. tak se nediv.. a nemysli, že to zelené, je plíseň nebo zkažené to jsou ty pistácie
výborný byl i tak.. zase s jinou chutí
31. 3. 2012 14:07
Velice dobrý moučník včera jsem upekla a dnes už zbývá jen kousek Určitě budu péct častěji. Díky za recept
25. 3. 2012 16:45
Dnes vyzkoušeno, piškot vynikající, ale trošku jsem si ho poupravila, místo vašeho krému, jsem udělala krém na krtkův dort, na něj jahody a přelila jsem to čokol. polevou , od babiček jsem sklidila pochvalu a to už je co říci
3. 3. 2012 15:24
Výborné, dnes jsem je vyzkoušela, odnesla chlapům na stavbu a sklidila pochvalu. Jsou super
30. 1. 2012 22:35
jahoda:moc děkuju:) zítra se na to chystám tak doufám že se to povede:) mám to pro mamku k narozkám:) :) pak písnu jak to dopadlo:)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 4 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 13 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 1 hodinou
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 2 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 5 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 5 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 6 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 6 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 7 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 7 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 8 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: skvělé řezy na oslavu řezy s vaječným konakem krém s vaječným likérem vaječné řezy co s vaječnými bílky řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou buchta s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku recepty s vaječným likérem super recepty na rezy zákusek s vaječným likérem řez s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku a šlehačky máslový krém s vaječným likérem pařížská šlehačka recept krem z vaječného likéru moučník s vaječným likérem řezy s vaječným řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou s vaječným likérem
Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, marmeláda, mléko, pudink vanilkový, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, šlehačka, cukr, kakao
Řezy s vaječným likérem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpBD
217 názorů