Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s vaječným likérem

Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.

Hodnocení receptu je 5,0 (190×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

15. 5. 2010 19:34

Suroviny pro 1 plech

1 plech

plech 30x40 cm

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 210 kJ / 5 069 kcal
Bílkoviny103,83 g
Tuky304,16 g
Vláknina24,85 g
Cholesterol 2,09 g
Sodík 979 mg
Sůl2,28 g
Sacharidy414,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Knihovnička receptů

Dobré rady ohledně šlehačky viz komentík:

Sodovka - 11.1.2011 13:19

Zuzka-Cobra - 10.3.2011 10:34

Výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženeme, tak uvedeme večer do varu obyčejnou šlehačku s cukrem a kakaem, a dáme ji vychladnout přes noc, nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jahoda jahoda

2. 11. 2012 10:17

Michaela: Marmeládu použij, jakou máte rádi. ¨Já většinou vezmu otevřenou. Použila jsem meruňkovou... je to opravdu jedno.
Důležitější je použít dobrou šlehačku (aby dostatečně ztuhla) a dobrý pudink, se kterým máš dobré zkušenosti. Na trhu je jich spousta, ale ne všechny po uvaření pěkně ztuhnou....
papa, ať se podaří:-K

Michaela

2. 11. 2012 08:59

Prosím o radu.. jakou marmošku používáte?? Nechci to zbytečně zkazit:)) Díky:)

jahoda jahoda

31. 10. 2012 08:52

LuLu: U piškotu je dost vajec, i kdyby byla menší, už bych nic nepřidávala.
Záleží ale opravdu na tom, jak se Ti podaří směs našlehat.
Chce to opravdu dotuha, ale z praxe Ti chci říct, že příště se ti může povést se stejnými surovinami úplně jiný piškot.
Po přidání horké vody ještě směs prošlehávám a díky přidání prášku do pečiva by neměl být problém s naskočením.
Piškot je tady asi jen 1 cm vysoký, takhle mi to chutná, vrstvy jsou stejně vysoké... Pokud máš ale raději vyšší piškot, klidně udělej jiný, třeba svůj osvědčený, nebo pohledej tady na Topkách, jsou jich zde spousty.
:-K:-K a díky, jsem ráda, že řezy nezklamaly;-)
Přeji, ať se Ti příště lepe podaří:-K

LuLu

31. 10. 2012 00:40

Ahojky všichni:-) Tak tento dezertík Všem vřele doporučuji:-) Je VYNIKAJÍCÍ, všem moc chutnal a zaprášilo se po něm během jednoho dne....Jen mám jednu otázečku. Pudink a pařížská šlehačka se povedli na výbornou,akorát to těsto, bylo také dobré, ale nebylo tak krásně nadýcháné a vysoké.Čím to? Mám zdvojnásobit množství ingrediecí na těsto nebo čím to může být?

jahoda jahoda

11. 4. 2012 11:43

Dana61: Ta to je super - myslím, že nezklamaly;-)
To, že se prodražily, nu což, zase jste si jich považovali a určitě nezbyl ani drobeček:-O:-D
P.S., lepší dražší, než koupené v akci, což můj manžel s oblibou dělá:-* a to je potom někdy překvapení:-8:-D

Dana61

11. 4. 2012 11:07

jahodo, tak jsem konečně tyto řezy upekla a musím říct, že jsou opravdu fantastické (tedy bohužel byly):yes::-D
nemajíc šlehačku Cremefine zvolila jsem již hotovou 500 ml pařížskou šlehačku za 34,90 z Penny - nádherně se vyšlehala a perfektně držela - no bodeť by né, při likvidaci nákupních lístků jsem zjistila, že mi ji napočítali 2x - takže skvělá šlehačka za 70,-Kč - ještě teď mám pupínky, jen kdybych věděla, která to byla pokladní....ale řezy byly opravdu skvělé:-D

jarka skrobakova

8. 4. 2012 13:33

rebeka:Rebi, máš je překrásné a kdy Ty otvíráš tu svou cukrárničku?:yes::yes::-)):-K

Irrena Irrena

8. 4. 2012 12:44

Rebi opět výstavní kousky:yes::yes::yes::yes:
Já pistáciové také milujuuuuu:-p:-p:-p

rebeka rebeka

8. 4. 2012 11:25

jahoda: tos mohla;-):-D:-D:-D já pistáciové všechno miluju:-D:-D:yes::yes:

jahoda jahoda

8. 4. 2012 11:22

rebeka: krásné, ostatně jako vždy od Tebe:-K
Mohly být ale více zelené, byly by víc jarní:-O:-D
Kdybys cinkla, poslala bych Ti těch pistáciových aspoň 5, chodí s každým druhým časopisem a já pistáciový pudink, nebo zmrzlinu teda vůbec nemusím:-S
Díky:-K

rebeka rebeka

8. 4. 2012 11:00

jahu, přeju hezké svátky:-K:-K:-K
po delší době jsem dělala tento tvůj skvost;-):-K:yes:
ovšem, to bych nebyla já, abych něco nezbabrala:-//:-D:-D
milion pudingů doma... všechny od doktora .. Oetkera.. jiné ani nekupuju;-) jenže.. co myslíš:-? byl vanilkový:-?:-?:-? ani jeden:no::no: tedy jeden ano.., ale Premium.. ten fešácký a jinak dva pistáciové taky Prémium.. nezbylo nic jiného, než tam dát ty, co jsem měla.. tak se nediv.. a nemysli, že to zelené, je plíseň nebo zkažené:-D:-D:-D to jsou ty pistácie:-D:-D
výborný byl i tak.. zase s jinou chutí:-K

Czechovka

31. 3. 2012 14:07

Velice dobrý moučník :-) včera jsem upekla a dnes už zbývá jen kousek;-) Určitě budu péct častěji. Díky za recept :yes:

Katka

25. 3. 2012 16:45

Dnes vyzkoušeno, piškot vynikající, ale trošku jsem si ho poupravila, místo vašeho krému, jsem udělala krém na krtkův dort, na něj jahody a přelila jsem to čokol. polevou ;-), od babiček jsem sklidila pochvalu a to už je co říci ;-):-8

Janako

3. 3. 2012 15:24

Výborné, dnes jsem je vyzkoušela, odnesla chlapům na stavbu a sklidila pochvalu. Jsou super :-p

petra

30. 1. 2012 22:35

jahoda:moc děkuju:) zítra se na to chystám tak doufám že se to povede:) mám to pro mamku k narozkám:) :) pak písnu jak to dopadlo:) :-8

1 3 4 5 6 7 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: skvělé řezy na oslavu řezy s vaječným konakem krém s vaječným likérem vaječné řezy co s vaječnými bílky řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou buchta s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku recepty s vaječným likérem super recepty na rezy zákusek s vaječným likérem řez s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku a šlehačky máslový krém s vaječným likérem pařížská šlehačka recept krem z vaječného likéru moučník s vaječným likérem řezy s vaječným řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou s vaječným likérem

Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, marmeláda, mléko, pudink vanilkový, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, šlehačka, cukr, kakao

TopRecepty.cz

Řezy s vaječným likérem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpBD