Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s vaječným likérem

Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.

Hodnocení receptu je 5,0 (190×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

15. 5. 2010 19:34

Suroviny pro 1 plech

1 plech

plech 30x40 cm

Nutriční hodnoty

Energie21 210 kJ / 5 069 kcal
Bílkoviny103,83 g
Tuky304,16 g
Vláknina24,85 g
Cholesterol 2,09 g
Sodík 979 mg
Sůl2,28 g
Sacharidy414,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Knihovnička receptů

Dobré rady ohledně šlehačky viz komentík:

Sodovka - 11.1.2011 13:19

Zuzka-Cobra - 10.3.2011 10:34

Výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženeme, tak uvedeme večer do varu obyčejnou šlehačku s cukrem a kakaem, a dáme ji vychladnout přes noc, nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lussia

7. 3. 2011 12:38

děkuji, určitě vyzkoušíme:-K:-) myslím si ale, že ta hořkost nebyla způsobená tím kakaem...

jahoda jahoda

6. 3. 2011 19:04

Lussia - napadlo mne - o víkendu jsem dělala rychlo řezy ze šlehačkou s tímto korpusem (dala jsem těsto na normální plech, byly trochu vyšší, než ty moje, ale mají jinou chuť, nejsou tak kakaové - možná Ti budou vyhovovat)http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej... ;-):-K

Lussia

6. 3. 2011 17:48

kakaové moučníky mám moc ráda právě, používám kakao grand... určitě nelituju a moučník udělám příště zas akorát s pár menšíma obměnama:-* za recept děkuju a dávám bodík, v práci mě teď aspoň mají za super ženu:-)):-))

jahoda jahoda

5. 3. 2011 17:12

Lussia, jsem smutná, že sis dělala práci a nakonec Vám nechutnal.;-( No co už nadělám. Asi nejste na kakaové moučníky, každé kakao také není stejné. Ale my máme rádi kakaové moučníky, tak já vyloženě používám co nejtmavší kakao.
Ale i tak díky za vyzkoušení, aspoň sis šplhla v práci;-):-K

Lussia

5. 3. 2011 16:30

tak jsem udělala poloviční dávku ze dvou pudinků a zdálo se nám to akorát:-K co se týče chutě, tak mi moc nechutnal ten korpus, je takový nahořklý, chuťově mně a mému příteli to moc nesedlo... tak jsem ho vzala do práce a tam se po něm mohli utlouct:-K:-)):-)) holt, každému se zavděčit nikdy nejde:-)

jahoda jahoda

1. 3. 2011 13:40

Lussia, budeš mít odpověď přes soukromou zprávu (jelikož jsi dnes zaregistrovaná - tak vpravo u Moje vzkazy poznáš, že je to červeně..);-)

Lussia

1. 3. 2011 13:19

Ahoj, nevím si rady, když bych chtěla udělat poloviční dávku:-8 jak s vajíčkama, pudinkem atp. Děkuji za radu:-K už se mooc těším, dnes jdu na to a pak hned přihodím bodík:-))

teodorka

12. 2. 2011 11:33

Evane: Nejvíc k tomu pasuje ŽÁDNÁ marmeláda :-p
Ale já nerada marmeládu, asi to bude tím ;)

Evane

2. 2. 2011 13:58

Upečeno, vyzkoušeno na mlsných jazýčcích a zhodnoceno jako VYNIKAJÍCÍ ;-) Posílám bodík.

Marmeládu jsem použila domácí meruňkovou (je to spíše jam) a do krému jsem přidala ještě tvaroh.:) Manžel říkal, že příště zkusíme na půlku višňový jam a vyzkoušíme, co k tomu pasuje víc.:-p

Sodovka Sodovka

11. 1. 2011 14:19

Janatka šlehačka ti mohla téct z různých příčin:
- nebyla pořádně vychlazena
- nebyla uvařena 24 hodin předem
- měla méně tuku než 33 %.
POZOR! Šlehačky v modrých kelímcích jsou 31%.
Jenom v červených kelímcích jsou 40 %.
Šlehačky v krabičcích jsou 33%.

RADY PRO HUSTOU Pařížskou šlehačku.:yes:
Šlehačku šlehat za studena (těsně před namazáním na těsto). A šlehat ihned na nejvyšším stupni – tak dosáhneme krásného, hustého krému! :-)) Uvařená šlehačka musí být uvařena 24 hod. předem a potom být až do ušlehání krému v lednici. ;-)
Pokud máte k dispozici pouze šlehačku o nižší tučnosti než 33%, přihoďte do horké svařené šlehačky s kaštany plátek másla, tak asi 10-20 g (20 g při tučnosti šlehačky 25%), nechte rozpustit a vychladit. :-))

janatka janatka

11. 1. 2011 13:23

jahoda:díky za rady,no trošku stékala,když jsem ji brala druhý den to bude tím asi.Určitě to vyzkouším i jindy.Tímto receptíkem jsem sklidila velký ohlas a tak budu i nadále péct . Velké díky patří tobě ze receptík.

jahoda jahoda

11. 1. 2011 13:14

Musí do lednice, nejlépe pod mražák - nebo tam, kde je nejvíce chladno. Když jsem ji potom vydělala na šlehání, byla ztuhlá, že snad ani netekla. Bude to asi tím. Příště zkus a posoudíš...
A nebo možná málo našlehaná?? Mrkni dole Isahu píše, jak šlehačku svařit...např. s čokoládou
:-K;-)

janatka janatka

11. 1. 2011 13:08

jahoda:trošku byla řídká,nevím jestli jsem ji málo svařila mohl by to být ten důvod co myslíš???:-/Měla jsem ji jen ve špajzu ne v lednici!

jahoda jahoda

11. 1. 2011 12:59

Janatka, jsem moc ráda, že řezy chutnaly:-K
Jen koukám na šlehajdu, že ji máš dost řídkou?.Čím to mohlo být? Píšeš, žes ji dělala den předem a pokud ji šleháš přímo z ledničky, tak by neměl být problém.
Já ji kdysi(než jsem přešla na rostlinou Ramu Cremefine) také tak vařila,jak uvádím v receptu, ale druhý den se dala vyšlehat úplně dotuha, takže se řezy dávají do lednice jen kvůli pudinkovému krému.
Jo a recepty sem dávám právě proto, aby mohl kdokoli zkusit, takže jen rozdávej dál;-):-):-K

janatka janatka

11. 1. 2011 12:42

jahoda:přidala jsem obrázek .Pekla o víkendu na návštěvu.Moc jsme si pochutnali a ty zmizely takovou bleskovou ryhchlostí;-).Ještě jsem to musela zakrojit před ztuhnutím nedalo nám to neochutnat hned.Na obrázku je to ještě před dáním do lednice.Šlehačku jsem dělala svařením smetany,kakaa a druhý den vyšlehala.:yes::-pSuper už si známý vzali receptík doufám,že to nevadí ,že posílám dále.:-/

1 6 7 8 9 10 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: skvělé řezy na oslavu řezy s vaječným konakem krém s vaječným likérem vaječné řezy co s vaječnými bílky řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou buchta s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku recepty s vaječným likérem super recepty na rezy zákusek s vaječným likérem řez s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku a šlehačky máslový krém s vaječným likérem pařížská šlehačka recept krem z vaječného likéru moučník s vaječným likérem řezy s vaječným řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou s vaječným likérem

Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, marmeláda, mléko, pudink vanilkový, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, šlehačka, cukr, kakao

TopRecepty.cz

Řezy s vaječným likérem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpBD