Řezy s vaječným likérem
Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
plech 30x40 cm
Nutriční hodnoty
Energie | 21 210 kJ / 5 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,83 g |
Tuky | 304,16 g |
Vláknina | 24,85 g |
Cholesterol | 2,09 g |
Sodík | 979 mg |
Sůl | 2,28 g |
Sacharidy | 414,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Knihovnička receptů
Dobré rady ohledně šlehačky viz komentík:
Sodovka - 11.1.2011 13:19
Zuzka-Cobra - 10.3.2011 10:34
Výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženeme, tak uvedeme večer do varu obyčejnou šlehačku s cukrem a kakaem, a dáme ji vychladnout přes noc, nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 3. 2011 12:38
děkuji, určitě vyzkoušíme myslím si ale, že ta hořkost nebyla způsobená tím kakaem...
6. 3. 2011 19:04
Lussia - napadlo mne - o víkendu jsem dělala rychlo řezy ze šlehačkou s tímto korpusem (dala jsem těsto na normální plech, byly trochu vyšší, než ty moje, ale mají jinou chuť, nejsou tak kakaové - možná Ti budou vyhovovat)http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej...
6. 3. 2011 17:48
kakaové moučníky mám moc ráda právě, používám kakao grand... určitě nelituju a moučník udělám příště zas akorát s pár menšíma obměnama za recept děkuju a dávám bodík, v práci mě teď aspoň mají za super ženu
5. 3. 2011 17:12
Lussia, jsem smutná, že sis dělala práci a nakonec Vám nechutnal. No co už nadělám. Asi nejste na kakaové moučníky, každé kakao také není stejné. Ale my máme rádi kakaové moučníky, tak já vyloženě používám co nejtmavší kakao.
Ale i tak díky za vyzkoušení, aspoň sis šplhla v práci
Ale i tak díky za vyzkoušení, aspoň sis šplhla v práci
5. 3. 2011 16:30
tak jsem udělala poloviční dávku ze dvou pudinků a zdálo se nám to akorát co se týče chutě, tak mi moc nechutnal ten korpus, je takový nahořklý, chuťově mně a mému příteli to moc nesedlo... tak jsem ho vzala do práce a tam se po něm mohli utlouct holt, každému se zavděčit nikdy nejde
1. 3. 2011 13:40
Lussia, budeš mít odpověď přes soukromou zprávu (jelikož jsi dnes zaregistrovaná - tak vpravo u Moje vzkazy poznáš, že je to červeně..)
1. 3. 2011 13:19
Ahoj, nevím si rady, když bych chtěla udělat poloviční dávku jak s vajíčkama, pudinkem atp. Děkuji za radu už se mooc těším, dnes jdu na to a pak hned přihodím bodík
12. 2. 2011 11:33
Evane: Nejvíc k tomu pasuje ŽÁDNÁ marmeláda
Ale já nerada marmeládu, asi to bude tím ;)
Ale já nerada marmeládu, asi to bude tím ;)
2. 2. 2011 13:58
Upečeno, vyzkoušeno na mlsných jazýčcích a zhodnoceno jako VYNIKAJÍCÍ Posílám bodík.
Marmeládu jsem použila domácí meruňkovou (je to spíše jam) a do krému jsem přidala ještě tvaroh.:) Manžel říkal, že příště zkusíme na půlku višňový jam a vyzkoušíme, co k tomu pasuje víc.
Marmeládu jsem použila domácí meruňkovou (je to spíše jam) a do krému jsem přidala ještě tvaroh.:) Manžel říkal, že příště zkusíme na půlku višňový jam a vyzkoušíme, co k tomu pasuje víc.
11. 1. 2011 14:19
Janatka šlehačka ti mohla téct z různých příčin:
- nebyla pořádně vychlazena
- nebyla uvařena 24 hodin předem
- měla méně tuku než 33 %.
POZOR! Šlehačky v modrých kelímcích jsou 31%.
Jenom v červených kelímcích jsou 40 %.
Šlehačky v krabičcích jsou 33%.
RADY PRO HUSTOU Pařížskou šlehačku.
Šlehačku šlehat za studena (těsně před namazáním na těsto). A šlehat ihned na nejvyšším stupni – tak dosáhneme krásného, hustého krému! Uvařená šlehačka musí být uvařena 24 hod. předem a potom být až do ušlehání krému v lednici.
Pokud máte k dispozici pouze šlehačku o nižší tučnosti než 33%, přihoďte do horké svařené šlehačky s kaštany plátek másla, tak asi 10-20 g (20 g při tučnosti šlehačky 25%), nechte rozpustit a vychladit.
- nebyla pořádně vychlazena
- nebyla uvařena 24 hodin předem
- měla méně tuku než 33 %.
POZOR! Šlehačky v modrých kelímcích jsou 31%.
Jenom v červených kelímcích jsou 40 %.
Šlehačky v krabičcích jsou 33%.
RADY PRO HUSTOU Pařížskou šlehačku.
Šlehačku šlehat za studena (těsně před namazáním na těsto). A šlehat ihned na nejvyšším stupni – tak dosáhneme krásného, hustého krému! Uvařená šlehačka musí být uvařena 24 hod. předem a potom být až do ušlehání krému v lednici.
Pokud máte k dispozici pouze šlehačku o nižší tučnosti než 33%, přihoďte do horké svařené šlehačky s kaštany plátek másla, tak asi 10-20 g (20 g při tučnosti šlehačky 25%), nechte rozpustit a vychladit.
11. 1. 2011 13:23
jahoda:díky za rady,no trošku stékala,když jsem ji brala druhý den to bude tím asi.Určitě to vyzkouším i jindy.Tímto receptíkem jsem sklidila velký ohlas a tak budu i nadále péct . Velké díky patří tobě ze receptík.
11. 1. 2011 13:14
Musí do lednice, nejlépe pod mražák - nebo tam, kde je nejvíce chladno. Když jsem ji potom vydělala na šlehání, byla ztuhlá, že snad ani netekla. Bude to asi tím. Příště zkus a posoudíš...
A nebo možná málo našlehaná?? Mrkni dole Isahu píše, jak šlehačku svařit...např. s čokoládou
A nebo možná málo našlehaná?? Mrkni dole Isahu píše, jak šlehačku svařit...např. s čokoládou
11. 1. 2011 13:08
jahoda:trošku byla řídká,nevím jestli jsem ji málo svařila mohl by to být ten důvod co myslíš???Měla jsem ji jen ve špajzu ne v lednici!
11. 1. 2011 12:59
Janatka, jsem moc ráda, že řezy chutnaly
Jen koukám na šlehajdu, že ji máš dost řídkou?.Čím to mohlo být? Píšeš, žes ji dělala den předem a pokud ji šleháš přímo z ledničky, tak by neměl být problém.
Já ji kdysi(než jsem přešla na rostlinou Ramu Cremefine) také tak vařila,jak uvádím v receptu, ale druhý den se dala vyšlehat úplně dotuha, takže se řezy dávají do lednice jen kvůli pudinkovému krému.
Jo a recepty sem dávám právě proto, aby mohl kdokoli zkusit, takže jen rozdávej dál
Jen koukám na šlehajdu, že ji máš dost řídkou?.Čím to mohlo být? Píšeš, žes ji dělala den předem a pokud ji šleháš přímo z ledničky, tak by neměl být problém.
Já ji kdysi(než jsem přešla na rostlinou Ramu Cremefine) také tak vařila,jak uvádím v receptu, ale druhý den se dala vyšlehat úplně dotuha, takže se řezy dávají do lednice jen kvůli pudinkovému krému.
Jo a recepty sem dávám právě proto, aby mohl kdokoli zkusit, takže jen rozdávej dál
11. 1. 2011 12:42
jahoda:přidala jsem obrázek .Pekla o víkendu na návštěvu.Moc jsme si pochutnali a ty zmizely takovou bleskovou ryhchlostí.Ještě jsem to musela zakrojit před ztuhnutím nedalo nám to neochutnat hned.Na obrázku je to ještě před dáním do lednice.Šlehačku jsem dělala svařením smetany,kakaa a druhý den vyšlehala.Super už si známý vzali receptík doufám,že to nevadí ,že posílám dále.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 28 minutami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 13 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 14 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 15 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 19 minutami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 1 hodinou
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 3 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 12 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 12 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 13 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 13 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 13 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: skvělé řezy na oslavu řezy s vaječným konakem krém s vaječným likérem vaječné řezy co s vaječnými bílky řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou buchta s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku recepty s vaječným likérem super recepty na rezy zákusek s vaječným likérem řez s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku a šlehačky máslový krém s vaječným likérem pařížská šlehačka recept krem z vaječného likéru moučník s vaječným likérem řezy s vaječným řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou s vaječným likérem
Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, marmeláda, mléko, pudink vanilkový, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, šlehačka, cukr, kakao
Řezy s vaječným likérem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpBD
217 názorů