Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 293 kJ / 70 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,10 g |
Tuky | 2,25 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 7,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelenina s bešamelovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q6J5
Moje poznámka
Zelenina s bešamelovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q6J5
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 6 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 15 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlíčky gyoza plněné mletým masem
Tomas21 před 8 minutami
Falešný španělský ptáček
Dreamer_Mike před 28 minutami
Vepřové pečené na cibuli
Adams-alena před 51 minutami
Kuřecí maso s houbami
Geressha před 1 hodinou
Kuřecí nudličky ve smetanové omáčce
Geressha před 1 hodinou
Jednoduchá hermelínová pomazánka
ZboSy před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
valerie.valkova před 3 hodinami
Rybí filé na špenátosýrovém lůžku s rajčatovou čepicí
Fitulka před 4 hodinami
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
kamilkamil před 4 hodinami
Tématické fráze:
breťanská zelenina,
beshamel recept,
beshamel,
zapečená zelenina s bešamelem,
caneloni recept,
bešamelová omáčka se sýrem,
bešamelová omáčka se sýrem,
zelenina s bešamelem,
brokolice s bešamelovou omáčkou,
bretanska zelenina recept,
zelenina s omackou,
květák s bešamelovou omáčkou,
losos s bešamelovou omáčkou,
recept na caneloni,
zelenina v bešamelové omáčce,
recepty květák brokolice,
bešamelová omáčka se zeleninou,
zelenina v bešamelu,,
caneloni,
dušená zelenina s bešamelem
Suroviny:
brokolice,
květák,
mrkev,
máslo,
mouka hladká,
smetana,
mléko,
vejce,
sůl,
pepř,
ořech muškátový
Komentáře (7)
Základní bešamelová omáčka:
Stejný postup jako u základní bílé (světlé) omáčky, jen vodu nahradíme mlékem.
Pro laiky
Základní světlá omáčka:
V kastrůlku rozpustíme 3 dkg másla, přidáme 4 dkg hladké mouky a na mírném ohni asi 3 minuty mícháme. Pak přilijeme 0,5 litru teplé vody. Dvacet minut provaříme za častého míchání, osolíme a opepříme
Bílá velouté
Do hotové světlé základní omáčky přidáme 2 žloutky rozmíchané ve 100 ml smetany a ochutíme několika kapkami citronu.
Jednoduché a luxusní
+